Emotioneel Bahrain Victorious heeft, met Poels en Caruso, één missie in Zwitserland: Gino Mäder eren Wielrennen
Wielrennen

Emotioneel Bahrain Victorious heeft, met Poels en Caruso, één missie in Zwitserland: Gino Mäder eren

Emotioneel Bahrain Victorious heeft, met Poels en Caruso, één missie in Zwitserland: Gino Mäder eren

De Ronde van Zwitserland begint zondag. Naast een fraaie rittenkoers van een week is deze wedstrijd onlosmakelijk verbonden met de tragische dood van Gino Mäder. De Zwitserse renner overleed vorig jaar na een fatale val in een afdaling aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Een zeer tragisch moment, dat nog altijd doorweegt voor zijn ploeg Bahrain Victorious. Daar missen ze Mäder nog iedere dag. De ploeg blikt vooruit op de emotionele terugkeer in Zwitserland.

Ploegleider Roman Kreuziger kijkt kort terug, maar ook vooral vooruit. 'Vorig jaar was ongelooflijk zwaar en de terugkeer naar de Ronde van Zwitserland brengt veel herinneringen naar boven. We willen ons concentreren op de positieve aspecten: Gino's passie, toewijding en enthousiasme. Ons doel is om ons best te doen en hopelijk een overwinning aan hem op te dragen', doelt de Tsjech op de focuspunten van de ploeg. Vorig jaar werd met eenzelfde houding gekoerst in de Tour en daar toonde Bahrain veerkracht met drie ritzeges.

'Het zou zinvol zijn als een van onze renners deze herdenkingsprijs zou kunnen winnen', legt Kreuziger uit over het hoogste punt in de koers, die opgedragen is aan Mäder. 'We hebben geen duidelijke klassementsleider, omdat we willen zien hoe Damiano Caruso zich voelt na de Giro d'Italia en zijn potentieel willen evalueren. Hij eindigde de eerste grote ronde van het seizoen sterk, dus ik heb vertrouwen in zijn capaciteiten als hij zich mentaal voorbereid voelt.

'Naast Damiano hebben we Wout Poels, die op de longlist staat voor de Tour de France. Hij is in goede vorm en sommige finales in deze ronde passen goed bij hem. Onze focus ligt niet zozeer op het klassement, maar we streven ernaar om zo hoog mogelijk te eindigen en als we een etappe kunnen winnen zou dat geweldig zijn', sluit de ploegleider af.

Selectie Bahrain Victorious voor de Ronde van Zwitserland 2024

Wout Poels
Damiano Caruso
Andrea Pasqualon
Torstein Traeen
Finlay Pickering
Johan Price-Pejtersen
Fran Miholjevic

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news