Tim van Dijke baalt, maar is ook blij na tweede plaats ZLM Tour: 'Donderdag al kans om tijd goed te maken' Wielrennen
Wielrennen

Tim van Dijke baalt, maar is ook blij na tweede plaats ZLM Tour: 'Donderdag al kans om tijd goed te maken'

Tim van Dijke baalt, maar is ook blij na tweede plaats ZLM Tour: 'Donderdag al kans om tijd goed te maken'

Woensdag was het nét niet voor Tim van Dijke. De Zeelander, die al een super lang voorjaar kende, met tal van klassiekers, rondes en ook nog eens de Giro, plakt er in juni ook de ZLM Tour aan vast. In de openingstijdrit op woensdagavond werd hij tweede, achter de Belg Rune Herregodts. Het leverde een gemengd, maar uiteindelijk ook trots gevoel op, zo liet hij weten op de ploegsite.

'Net na binnenkomst was ik vooral teleurgesteld dat ik nét niet won. Nu het resultaat een beetje is ingedaald, besef ik dat ik trots mag zijn op mezelf. Ik bezit nu een mooie uitgangspositie, ook met het oog op het eindklassement. We doen aan deze koers mee om te winnen, dus daar willen we ook met z’n allen voor gaan', vertelde hij na afloop. Dat zal nu enerzijds via het grijpen van bonificatieseconden mogelijk zijn, maar we gaan ook dag per dag een plan maken en kijken waar we de concurrentie mogelijk in de luren kunnen leggen.'

Van Dijke wil eindklassement winnen, Herregodts opgelucht na eerste zege in 2024

'In de Ronde van Romandië werd ik zesde in de proloog, en ook in een lange tijdrit in de Giro reed ik bij de beste twintig. Ik ben momenteel heel erg dankbaar voor wat betreft mijn ontwikkeling. De vermoeidheid na de Giro is er zeker, maar ik was in staat om me weer op te laden voor deze koers. Ik heb ook het mentale knopje om kunnen zetten en voel me zeker nog niet helemaal opgebrand. We gaan er iets moois van maken deze week', toonde Van Dijke ook al een kleine terugblik op het volle voorjaar van 2024.

Herregodts was uiteraard blij met zijn zege, vertelde hij aan Omroep Zeeland. 'Het doel is zeker om hier een klassement te rijden, maar allereerst ook de tijdrit. We hebben alles uit de kast gehaald voor die tijdrit, qua training en materiaal en ook het pak. Dat dat zo beloond wordt is echt super mooi. Tim is een geduchte tegenstander, hij kan ook boni's pakken. Maar 11 seconden is een mooie marge, we gaan ervoor', aldus een opgeluchte Belg van Intermarché-Wanty.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws