Emotionele Vingegaard denkt na Vuelta-show aan dochter: 'Deze overwinning is voor Frida' Wielrennen
Wielrennen

Emotionele Vingegaard denkt na Vuelta-show aan dochter: 'Deze overwinning is voor Frida'

Emotionele Vingegaard denkt na Vuelta-show aan dochter: 'Deze overwinning is voor Frida'

Jonas Vingegaard pakte vrijdag op werkelijk fabuleuze wijze de dagoverwinning op de Col du Tourmalet. De Deen van Jumbo-Visma schudde een solo van zeven kilometer uit zijn mouw op de Pyreneeënreus, terwijl Sepp Kuss en Primoz Roglic van diezelfde ploeg tweede en derde werden.

'Ik ben zo blij, ik had geen betere dag kunnen kiezen', stelde Vingegaard, die vervolgens direct brak en meer tekst en uitleg gaf. 'Het is de verjaardag van mijn dochter, daar wilde ik voor winnen. Ze is drie jaar geworden. Deze overwinning is voor haar, zeker weten', aldus het familiemens van de Nederlandse ploeg. 'Dit was ook wat ik heel graag wilde: winnen, voor haar.'

Vingegaard: 'Dit was beter dan het plan'

De flashinterviewer van dienst in de Vuelta a Espana wilde weten of de wedstrijdtactiek van Jumbo-Visma goed uitpakte. 'Het was ons plan om tijd te pakken op de opponenten, dat is wat ook gebeurde. Ik ben zo blij en trots, voor mijn dochter Frida', sprak Vingegaard opnieuw over zijn dochter, waarna de interviewer een nieuwe poging waagde. 'Dit was beter dan het plan', antwoordde Vingegaard koeltjes als hij weer was op de top van de Tourmalet.

De Deen staat nu derde in het algemeen klassement, achter ploeggenoten Kuss en Roglic. Zaterdag wacht er een soortgelijke dag in de Ronde van Spanje, als het peloton een nieuwe rit door de Pyreneeën moet overleven. Al is het na de rit van vrijdag wel de vraag of het peloton zo'n nieuwe show van Jumbo-Visma toe zal staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws