Almeida na 'slechtste dag ooit' nog niet mentaal gebroken: 'Er is nog niets verloren' Wielrennen
Wielrennen

Almeida na 'slechtste dag ooit' nog niet mentaal gebroken: 'Er is nog niets verloren'

Almeida na 'slechtste dag ooit' nog niet mentaal gebroken: 'Er is nog niets verloren'

Joao Almeida kende totaal geen goede dag richting de Tourmalet in de Vuelta a Espana. De Portugees stond er met ploeggenoten Juan Ayuso en Marc Soler nog goed voor, maar moest in de Pyreneeën bijna zeven minuten toegeven na een slechte dag.

Bij Eurosport gaf Almeida, die net als Remco Evenepoel al loste op de voorlaatste beklimming tekst en uitleg. 'Ik had een slechte dag, eigenlijk voelde ik mij al de hele tijd niet goed. Ik ben blijven vechten, maar het is zoals het is. Zo gaat het soms in het wielrennen', aldus de verbazend realistische coureur van UAE-Team Emirates.

'Wat het precies was? Ik heb pijn in mijn hele lichaam, alsof ik de griep heb. Dat is frustrerend, want het ging de goede kant op. Nogmaals: het is wat het is', zegt de balende man uit Portugal. 'Ik weet niet hoe ik vol ben blijven houden, ik denk dat het door de ploeg komt. Zij hebben me heel goed begeleid en ik wilde niet zomaar alles weggooien.'

Almeida had 'slechtste dag ooit op de fiets'

'Ik ben blijven lijden, het was denk ik mijn slechtste dag ooit op de fiets', concludeerde Almeida. 'Die momenten maken je echter als renner, dus uiteindelijk maak je hiermee het verschil.' Ver voor hem pakte Jumbo-Visma met een sweep de leiding in het klassement, al kreeg de man van UAE-Team Emirates daar niet veel van mee.

'Ik heb mijn radio uitgedaan, maar ze zagen er al de hele dag goed uit', aldus de Portugees. 'Dat gold echter zeker ook voor Ayuso en Soler. Er is nog niets verloren, maar ook niet gewonnen. We moeten blijven vechten, ik ga als individu er nog alles proberen uit te halen voor de andere jongens. Wij gaan niet voor een derde of vierde plek, we doen er alles aan om te winnen als ploeg.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws