En daar gaat wéér een Nederlandse sprinter naar huis: Ook David Dekker (Arkéa-B&B Hotels) stapt uit Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

En daar gaat wéér een Nederlandse sprinter naar huis: Ook David Dekker (Arkéa-B&B Hotels) stapt uit Giro d'Italia

En daar gaat wéér een Nederlandse sprinter naar huis: Ook David Dekker (Arkéa-B&B Hotels) stapt uit Giro d'Italia

In navolging van Olav Kooij, Fabio Jakobsen en Danny van Poppel is nu ook David Dekker uit de Giro d'Italia gestapt. Daarmee is het volledige kwartet aan Nederlandse spurters in de Italiaanse rittenkoers naar huis (en dan hebben we heren als Bram Welten en Julius van den Berg nog niet eens genoemd).

Voor de ploeg van Dekker, Arkéa-B&B Hotels, zal het afstappen van Dekker als een extra hard gelag aanvoelen. Enkele dagen eerder stapte namelijk ook een andere sprinter, Jenthe Biermans, uit de ronde.

Dekker ging wel van start in de loodzware zeventiende etappe, maar gaf er onderweg al vroeg de brui aan. Op tv-beelden was te zien dat hij het direct vanaf het begin van de etappe moeilijk had, met vroeg lossen als gevolg. Op de openingscol, de Passo Sella, moesten verscheidene renners afhaken. Niet veel later, toen men zich in de vallei (richting de Passo Rolle) bevond, kwam het bericht naar buiten dat Dekker had opgegeven.

Na Kooij, Jakobsen en Van Poppel nu ook Dekker naar huis

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news