Enorme domper voor Daan Hoole: Nederlander moet Vuelta verlaten na positieve coronatest Wielrennen
Wielrennen

Enorme domper voor Daan Hoole: Nederlander moet Vuelta verlaten na positieve coronatest

Enorme domper voor Daan Hoole: Nederlander moet Vuelta verlaten na positieve coronatest

De Vuelta a España zit er al na vier etappes op voor Daan Hoole. De Nederlander van Trek-Segafredo kreeg voor de start van de vijfde etappe een positieve coronatest terug en mag daardoor niet verder.

'Daan stond op met een zere keel en een sneltest voor Covid-19 wees uit dat hij positief is. Hij heeft in het openingsweekend geweldig werk verricht, we gaan je missen Daan', zo schrijft Trek via de officiële kanalen. Hoole zelf meldt dat hij er even goed doorheen zit. 'Ik ben er kapot van dat ik de Vuelta moet verlaten. Het is een bittere pil, maar soms gaan dingen niet zoals gepland.'

Hoole was belangrijk voor Trek-Segafredo

Hoole was in de eerste vier dagen van cruciaal belang voor Trek-Segafredo en de ambities van sprinter Mads Pedersen en klassementsman Juan Pédro López. In de ploegentijdrit was de jonge Nederlander een drijvende kracht en op dinsdag zette hij de Trek-trein nog perfect af richting het laatste klimmetje. Het was voor Hoole zijn eerste grote ronde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws