Ewan krijgt linkse directe en mist WK: Bondscoach Australië heeft sprinter Lotto Soudal niet nodig Wielrennen
Wielrennen

Ewan krijgt linkse directe en mist WK: Bondscoach Australië heeft sprinter Lotto Soudal niet nodig

Ewan krijgt linkse directe en mist WK: Bondscoach Australië heeft sprinter Lotto Soudal niet nodig

Caleb Ewan rijdt in september niet namens Australië het WK in eigen land, zo meldt Het Nieuwsblad. Lotto Soudal zou zijn ingelicht over het besluit dat de sprinter niet in de plannen voorkomt van bondscoach Rory Sutherland.

Ondanks een redelijk zwaar klimparcours hoopte Ewan al het hele jaar op een plekje in de selectie. Volgens de rappe man had hij op een goede dag mee kunnen doen om een goed resultaat, maar daar gelooft Sutherland dus niet in. 'De coach van de Australische wielerbond vindt dat zijn conditie niet voldoende is om dit vrij lastig wereldkampioenschap tot een goed einde te brengen', zo valt te lezen.

Ewan zal ook niet op de reservelijst staan, waardoor de Australiër weet dat hij zich in het najaar op andere wedstrijden zal moeten focussen. Voor Lotto Soudal misschien geen slecht nieuws, daar de Belgische ploeg druk op zoek is naar UCI-punten. De ploeg gaf Ewan weliswaar een vrijbrief om naar het WK te gaan, maar de kans dat hij daar in september had gewonnen en 600 punten had geraapt, waren natuurlijk niet al te groot.

Australië kan in potentie sterke WK-ploeg opstellen

Welk programma Ewan nu gaat rijden, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wie er voor Australië dan wel naar het WK gaan. Michael Matthews wordt genoemd als mogelijke kopman, maar Sutherland heeft veel te kiezen, met renners zoals Jai Hindley, Rohan Dennis, Michael Storer, Ben O'Connor en bijvoorbeeld ook Jack Haig.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news