Enric Mas snoert eigen ploegbaas de mond: 'Hij heeft zich deze Vuelta laten zien als een man' Wielrennen
Wielrennen

Enric Mas snoert eigen ploegbaas de mond: 'Hij heeft zich deze Vuelta laten zien als een man'

Enric Mas snoert eigen ploegbaas de mond: 'Hij heeft zich deze Vuelta laten zien als een man'

'We zijn er inmiddels van doordrongen dat hij op 27-jarige leeftijd nog steeds niet het vermogen heeft om de ploeg te leiden. Hij is nog niet klaar om de verantwoordelijkheid van een team te dragen en ruimte voor zichzelf op te eisen.' Was getekend: Eusebio Unzué, daags voor de Vuelta a España. De ploegbaas van Movistar was duidelijk teleurgesteld in zijn kopman Enric Mas na de Tour de France, maar in de Vuelta komt andermaal alles goed.

Mas kampte in de Tour met daalangst en kon mede daardoor zijn podiumambities in Frankrijk niet waarmaken. In de Vuelta kwam de Spanjaard al vaker goed terug, getuige een tweede plaats in 2018 en een tweede plaats in 2021. Ook dit jaar staat Mas tweede, en dus moet Unzué zijn woorden van na de Tour inslikken. 'Hij heeft zich deze Vuelta laten zien als een man. Hij is geen spectaculaire renner, maar wel heel constant. Hij heeft het vermogen om met de besten mee te doen en dat is fundamenteel', zo klinkt het bij Marca.

Mas en Movistar onder de indruk van Evenepoel

Toch leggen Mas en Movistar zich nog niet neer bij een derde tweede plaats in vijf jaar. Remco Evenepoel staat dik twee minuten voor op Mas, die op vrijdag en zaterdag nog iets zou kunnen proberen. 'Ons doel is het podium en na het wegvallen van Primoz Roglic staan we er goed voor. We zullen altijd proberen onze kansen te grijpen, in een poging de leiding nog over te nemen. Er kan nog van alles gebeuren, al toonde Evenepoel zich al meermaals de sterkste. Hij heeft hier en daar wat tijd verloren, maar uiteindelijk verdedigt hij heel goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws