EOLO-Kometa-renner Arturo Grávalos op 25-jarige leeftijd overleden Wielrennen
Wielrennen

EOLO-Kometa-renner Arturo Grávalos op 25-jarige leeftijd overleden

EOLO-Kometa-renner Arturo Grávalos op 25-jarige leeftijd overleden

Arturo Grávalos is niet meer. De Spaanse wielrenner, tot en met 2021 uitkomend voor EOLO-Kometa, is op 25-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Dat communiceert zijn ex-ploeg vrijdag,

'Het is met diepe rouw en veel pijn dat we als EOLO-Kometa bekend moeten maken dat onze renner deze ochtend is overleden', aldus de ploeg van Alberto Contador. 'Hij is 2 maart jongstleden 25 jaar oud geworden, maar zal altijd in ons voort blijven leven. We zullen zijn lach nooit vergeten, daar we daar veel magische momenten mee mee hebben gemaakt.'

'Arturo is in november 2021 geopereerd aan zijn hersentumor, nadat hij enkele weken eerder een raar gevoel kreeg tijdens training. De operatie verliep positief, maar hij heeft daarna nog meerdere keren een soortgelijke operatie moeten ondergaan om de tumor te verkleinen', aldus EOLO-Kometa.

'Arturo heeft echter nooit opgegeven, dat zat niet in zijn aard. Hij wilde altijd nog terugkeren in de sport en zijn stempel drukken, maar het heeft jammer genoeg niet zo mogen zijn. We zullen zijn lach nooit vergeten', schrijft de ploeg in een indrukwekkend communiqué.

5 claps
5 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news