Evenepoel heeft geen corona meer: 'Begin volgende week krijgt hij harttesten' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel heeft geen corona meer: 'Begin volgende week krijgt hij harttesten'

Evenepoel heeft geen corona meer: 'Begin volgende week krijgt hij harttesten'

Remco Evenepoel is inmiddels coronavrij, zo laat ploegbaas Patrick Lefevere weten. De CEO van Soudal Quick-Step sluit eveneens deelname aan de Tour de France uit.

Lefevere belde donderdag met Evenepoel, zo liet hij weten aan Het Nieuwsblad. 'Voor het eerst testte hij negatief. We denken dan ook dat hij in totaal vijf dagen ziek is geweest. Vooral dinsdag waren de symptomen het sterkst: hoofdpijn en keelpijn, naast grote vermoeidheid. Maar nu is hij beter. We laten hem het hele weekend rusten en begin volgende week krijgt hij harttesten', aldus Lefevere.

In België werd er al volop gediscussieerd over de Tour de France, maar deelname aan die koers sluit Lefevere uit. 'Als hij daar niet schittert, zullen velen hem met bazooka’s neerschieten', stelt hij. Ook de Vuelta lijkt geen optie. 'Remco heeft de Ronde van Spanje al gewonnen. Dus niemand zou een andere uitkomst van hem accepteren. Bovendien zou het opnieuw een vrij zware en zeer specifieke voorbereiding vereisen.'

Wat er dan wel volgt voor Evenepoel, die het WK wielrennen in Glasgow als grote doel heeft? Koersen als Clasica San Sebastian en de Canadese eendagswedstrijden GP Montreal en GP Quebec, voor hij naar de Ronde van Lombardije trekt.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws