Giro verliest volgende topper: zieke Mads Pedersen niet meer van start Wielrennen
Wielrennen

Giro verliest volgende topper: zieke Mads Pedersen niet meer van start

Giro verliest volgende topper: zieke Mads Pedersen niet meer van start

Mads Pedersen gaat niet meer van start in de dertiende rit van de Giro d'Italia. De Deen, die één rit won in deze Ronde van Italië, is ziek geworden.

Trek-Segafredo laat via haar communicatiekanalen weten dat Pedersen deze ochtend wakker is geworden met een hoestje, zere keel en andere ziekteproblemen. De ex-wereldkampioen is niet fit genoeg om te starten, aldus de Amerikaans/Italiaanse formatie. Volgens andere bronnen is het corona dat Pedersen de das omdoet.

Pedersen richtte zich in deze Giro d'Italia op de puntentrui, waar hij donderdag nog een mooie slag sloeg richting Jonathan Milan, de drager van het Maglia Ciclamino. Bij een tussensprint greep Pedersen twaalf punten, maar die zijn na zijn opgave weinig meer waard.

Normaliter zal de renner van Trek-Segafredo dit jaar ook de Tour de France afwerken, maar op de rustdag gaf hij aan daar niet meer mee bezig te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws