EPISCH! Milan Vader schenkt Jumbo-Visma op geweldige wijze zege in koninginnenrit Tour of Guangxi Wielrennen
Wielrennen

EPISCH! Milan Vader schenkt Jumbo-Visma op geweldige wijze zege in koninginnenrit Tour of Guangxi

EPISCH! Milan Vader schenkt Jumbo-Visma op geweldige wijze zege in koninginnenrit Tour of Guangxi

Op de laatste grote koerszondag van 2023 werd er vroeg al in Azië gekoerst. In de Tour of Guangxi wist Milan Vader op fantastische wijze de koninginnenrit naar Nongla te winnen, terwijl Rui Costa Intermarché-Circus-Wanty een mooi afscheidscadeau wist te schenken met een overwinning in de Japan Cup.

In de Chinese WorldTour-koers draaide het grotendeels om deze rit, de enige met aankomst bergop. Zdenek Stybar (Jayco AlUla) reed in zijn vermoedelijk laatste koers op de weg vroeg weg van het peloton met Julius Johansen (Intermarché-Circus-Wanty), Jensen Plotwright (Alpecin-Deceuninck), Jens Reynders (Israel-Premier Tech) en Changseng Sun (China) aan zijn zijde.

Het peloton gaf in deze etappe weinig ruimte en dus werden de coureurs richting de 3,3 kilometer lange klim aan 6,6 procent weer ingerekend, terwijl het peloton het op dat moment al zonder George Bennett (UAE) en Luke Plapp (INEOS) moesten doen. Zij stapten - als schaduwfavorieten - allebei van hun fiets.

De eerste aanval bergop kwam gek genoeg van Marijn van den Berg van EF Education-EasyPost, die Oscar Onley (DSM-firmenich) met zich meekreeg. Vervolgens was het Cofidis die die scheve situatie rechtzette en het peloton mende, met de mannen van UAE-Team Emirates in het spoor. Van leider Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck) was geen spoor te bekennen.

Esteban Chaves was de volgende die trachtte de grote groep op de rekker legde, met ook Vader van Jumbo-Visma niet ver weg. Die bekeek de concurrentie vanop de eerste rij en zag bij het omkijken de snelle Ethan Hayter in zijn spoor zitten. Op het moment dat Vader dat zag, besloot hij een flinke versnelling in te zetten. Hier kwam geen antwoord op van onder meer Tim Wellens, waardoor ex-mountainbiker Vader, vorig jaar nog zeer zwaar gevallen, op prachtige wijze zijn eerste profzege boekte! En dat op WorldTour-niveau, waar hij direct ook in pole position zit om het eindklassement te winnen.

Uitslag etappe 4 Tour of Guangxi 2023

Results powered by FirstCycling.com

Costa wint Japan Cup als afscheidscadeau voor Intermarché-Circus-Wanty

Ook in Japan werd er - naar Nederlandse begrippen - zondag al vroeg gekoerst. De Japan Cup liep in Utsunomiya uit op een strijd tussen de aanwezige grote namen. Een kopgroep met onder meet tweevoudig winnaar Bauke Mollema, Pascal Eenkhoorn, Michael Valgren en Maxim Van Gils reed vrij vroeg weg, waar dan uiteindelijk ook de schifting werd gemaakt.

Drie man mocht om de zege sprinten: Guillaume Martin van Cofidis, Felix Engelhardt van Jayco AlUla en de altijd uitgekookte Rui Costa van Intermarché-Circus-Wanty. Deze week werd bekend dat de Portugees niet bij de ploeg kan blijven, maar hij schonk in de stromende regen nog wel een mooi afscheidscadeau door de Japan Cup naar zijn hand te zetten.

Uitslag Japan Cup 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws