Rui Costa begint én eindigt seizoen met zege, Van Gils gemotiveerd na eerdere gebeurtenissen in Japan Wielrennen
Wielrennen

Rui Costa begint én eindigt seizoen met zege, Van Gils gemotiveerd na eerdere gebeurtenissen in Japan

Rui Costa begint én eindigt seizoen met zege, Van Gils gemotiveerd na eerdere gebeurtenissen in Japan

Zondag 15 oktober is het koers van Japan en China in de Europese ochtend tot Amerika in de Nederlandse avond. Voordat een deel van de wielerfans op ons continent wakker was, had Rui Costa (Intermarché-Circus-Wanty) zijn handen al in de lucht gestoken als winnaar van de Japan Cup.

Costa begon zijn seizoen op 25 januari met een zege in de Trofeo Calvia en eindigde nu dus op 15 oktober met een klinkende overwinning in Japan, waar hij vermoedelijk zijn laatste wedstrijd reed voor Intermarché-Circus-Wanty. De Portugees zijn naam wordt in verband gebracht met EF Education-EasyPost, nadat zijn huidige team volgens de berichten geen ruimte meer had om hem een contract aan te bieden.

'Deze Japan Cup winnen heeft een speciale betekenis voor mij. Ik ben het seizoen begonnen met het winnen van mijn eerste wedstrijd in de Mallorca Challenge in januari en nu win ik mijn laatste in Japan', stelt Costa via de kanalen van zijn team. 'Net als toen was het een enorm zware dag vanwege de kou en aanhoudende regen. Het was eveneens moeilijk, omdat ik in de laatste kilometers moest opboksen tegen serieuze tegenstanders.'

Costa streed in de slotfase met Guillaume Martin (Cofidis) en Felix Engelhardt (Jayco AlUla) om de overwinning. 'Ik heb beslist om alles op alles te zetten in de laatste 300 meter. Het was de goede beslissing, ik ben gelukkig dat ik kon winnen en het team de twintigste zege van het seizoen schenken', sluit de voormalig wereldkampioen af.

Van Gils had benen om mee te doen voor podium

Achter de drie podiumklanten eindigde Maxim Van Gils op plek vier. De Belg van Lotto-Dstny kwam daags voordien nog op mindere wijze in het nieuws, nadat hij een klap had uitgedeeld aan een collega. 'Ik was heel gemotiveerd om mijzelf nu te tonen, na hetgeen gebeurd was', liet hij weten via de kanalen van zijn ploeg.

'Vroeg in de koers brak de boel al uiteen, waarna we misschien iets té snel ten aanval trokken', aldus de talentvolle Belg. 'Op het einde zat ik wat geïsoleerd, dus toen heb ik maar besloten om alles te geven om het gat naar de koplopers te dichten. Ze reden echter te ver vooruit. Misschien had ik de benen om beter te doen dan een vierde plaats, maar dit is hoe dan ook een mooi resultaat om het seizoen mee te eindigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws