Brand was 'super bang' bij rentree op de fiets (en ze legt uit hoe ze een betere renster had kunnen zijn) Veldrijden
Veldrijden

Brand was 'super bang' bij rentree op de fiets (en ze legt uit hoe ze een betere renster had kunnen zijn)

Brand was 'super bang' bij rentree op de fiets (en ze legt uit hoe ze een betere renster had kunnen zijn)

Lucinda Brand is nog steeds volop herstellende van een schouderblessure uit de Simac Ladies Tour van dit jaar. De Nederlandse van Lidl-Trek laat op haar Instagram weten dat ze momenteel nog ver van haar rentree staat. In haar nieuwe podcast, die ze samen met de Canadese veldrijdster Maghalie Rochette, maakt, geeft Brand een update.

De 34-jarige allroundster moet de eerste manche van de Wereldbeker in Waterloo op zondag aan zich voorbij laten gaan en geeft aan waar ze nu staat in haar herstel: 'Na vier weken kan ik eindelijk beginnen met fysiotherapie om mijn schoudermobiliteit terug te krijgen. In de tussentijd ben ik bezig geweest om fit te blijven. Na veel trainingen binnen, ben ik ondertussen ook weer buiten aan het rijden. In het begin was ik super bang om weer op de fiets te stappen, maar het gaat nu iedere keer beter. Het doel is om nu eerst volledig te herstellen. Zodra dit gelukt is, zal ik met mijn team een plan gaan maken voor de rest van het seizoen.'

Brand traint eigenlijk helemaal niet hard

Brand geeft in haar podcast aan dat ze eigenlijk helemaal niet zo hard traint. 'Toen ik jong was, hield ik al niet zo van trainen. Als mijn vader dan een rondje van drie uur ging rijden, dan lachte ik hem uit. Natuurlijk merkte ik wel dat als ik meer ging trainen, ik ook beter ging presteren in wedstrijden. Als ik me al een beetje moe voelde, deed ik het al wat rustiger aan. Misschien als ik mezelf wat meer pijn had gedaan op de training, had ik ook een betere renster kunnen zijn. Iedereen is anders en ik denk dat de manier die ik hanteer, meer bij mij past.'

Brand wist in het verleden al veel succes te boeken, maar dit seizoen wist ze alleen in de Baloise Ladies Tour te winnen. Ze zegevierde in de tijdrit en pakte daarmee ook het eindklassement. De Nederlandse wist in haar carrière al twee keer het Nederlands kampioenschap op de weg te winnen en ze werd ook al Wereld- en Europees kampioen bij het veldrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws