Erviti (tweede) en Sweeny (derde) zien sterkste winnen, Küng was leeg Wielrennen
Wielrennen

Erviti (tweede) en Sweeny (derde) zien sterkste winnen, Küng was leeg

Erviti (tweede) en Sweeny (derde) zien sterkste winnen, Küng was leeg

In de twaalfde etappe van de Tour de France zat het venijn hem in de staart. Nils Politt, Imanol Erviti, Harry Sweeny en Stefan Küng sprongen in de slotfase van de koers weg uit een kopgroep van dertien, waar de Duitser Politt uiteindelijk de sterkste bleek. Zijn medevluchters zaten na afloop met gemengde gevoelens.

In de kopgroep van dertien man zaten grote namen als Julian Alaphilippe, André Greipel en Edward Theuns, maar het waren Politt, Erviti, Sweeny en Küng die zich uiteindelijk konden losweken van de andere negen renners. Sweeny viel op ongeveer vijftien kilometer van de meet aan op een stuk waar het wegdek nog behoorlijk omhoog liep. De Australiër van Lotto Soudal kreeg Politt en Erviti uiteindelijk niet los en eindigde als derde. 'Ik was vanmorgen aan het praten met de ploegleiders over de laatste klim en dacht dat die iets zwaarder zou zijn. Ik plaatste een aanval en dropte Küng op dat klimmetje en hoopte dat het ook te zwaar was voor die anderen. Ze konden echter bij mij terugkeren en dat kostte mij mijn goede benen. Ik wist dat mijn sprint niet goed genoeg was tegen deze jongens. Ik heb alles geprobeerd, dus ik ben blij', zo vertelt hij bij ITV Cycing.

Erviti wist meer dan tien jaar geleden nog twee etappes in de Vuelta a España te winnen, maar noteerde met zijn tweede plaats zijn beste uitslag ooit in de Tour de France, die hij voor de twaalfde keer rijdt. Voor hem zat er niet meer in dan aanhaken, om Sweeny in de sprint om de tweede plaats nog wel te kloppen. 'De sterkste heeft gewonnen. Ik zat in de vlucht zonder dat dat het plan was, want ik moest eigenlijk Enric Mas beschermen. De tweede plaats is iets om blij mee te zijn, maar kansen moeten gegrepen worden. Ik heb alles geprobeerd, maar het doet pijn om niet te winnen als je zo dichtbij bent', zo maakt AS op na afloop van de koers.

Erviti (tweede) en Sweeny (derde) zien sterkste winnen, Küng was leeg

'Batterij zat niet meer vol'

Stefan Küng

Küng zat samen met Stefan Bisseger mee als hardrijder van de kopgroep. In de tijdrit die werd gewonnen door Tadej Pogacar, wist Küng nog tweede te worden. Dat zat er donderdag niet in voor de Zwitser, nadat hij gelost werd op het laatste klimmetje van de dag. Hij moest genoeg nemen met een vierde plaats. 'Ik ben leeg. Ik voelde vrij snel dat mijn batterij niet meer vol zat na deze zware dagen sinds het begin van de Tour. Ik gaf alles, maar had vandaag niet genoeg power. Ik zal het nog eens proberen', zo klinkt hij strijdbaar na afloop op zijn eigen Twitterkanaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws