Vos neemt revanche en sprint op overtuigende wijze naar de zege in Tour of Scandinavia Wielrennen
Wielrennen

Vos neemt revanche en sprint op overtuigende wijze naar de zege in Tour of Scandinavia

Vos neemt revanche en sprint op overtuigende wijze naar de zege in Tour of Scandinavia

De eerste etappe van de Tour of Scandinavia is een prooi geworden voor Marianne Vos. In de straten van het Deense Helsingør sprintte de renster van Team Jumbo-Visma op machtige wijze naar de zege en legde ze beslag op de eerste leiderstrui. Daarmee wist ze de bittere nasmaak van haar diskwalificatie in de Postnord Vårgårda WestSweden RoadRace weg te spoelen.

De openingsetappe werd geopend door Kirstie van Haaften (Parkhotel Valkenburg Cycling Team), die wel zin had om op avontuur te gaan. Een tegenaanval kwam er vanuit Lauretta Hanson (Trek-Segafredo), maar na de eerste gecategoriseerde beklimming vloeide alles weer samen. Daarna volgde een lange periode van status quo.

Lieke Nooijen vond het maar niks en probeerde weg te springen, waarna later ook Cecilie Uttrup Ludwig haar voorbeeld volgde. Beide dames werden echter al vlug weer in de kraag gevat: alles was weer compleet. Ging het dan gebeuren op het lokale circuit? Het leek er wel op. Er werd nog wel gestreden om de puntentrui en het bergklassement. In de strijd om het eerstgenoemde tricot deed Alison Jackson goede zaken, terwijl Amber Kraak zich toonde op de beklimmingen.

Vollering valt aan, maar massasprint lijkt onvermijdelijk

De laatste ronde moest dan voor de beslissing gaan zorgen. Na de voorlaatste passage van de meet volgde een heuveltje, waarop Demi Vollering haar slag wilde slaan. Floortje Mackaij zat direct op het wiel van haar landgenote en riep haar tot de orde. Ook Eva van Agt, Valerie Demey, Lucinda Brand en Blanka Kata Vas hoopten weg te geraken, maar Anouska Koster (Team Jumbo-Visma) maakte een einde aan die vluchtpoging. De supermarktformatie mikte immers met Vos op de sprint.

Alles wees erop dat een massasprint onvermijdelijk was. Het was Amalie Dideriksen die als eerste aanging, waarna Vos op de versnelling van haar Deense rivale reageerde. De Nederlandse jumpte vervolgens over de renster van Trek-Segafredo heen en wist zodoende de overwinning te pakken. Megan Jastrab (Team DSM) werd tweede, Shari Bossuyt eindigde op plek drie. Dideriksen kon haar hoge tempo niet vasthouden en moest genoegen nemen met een zesde plek.

Uitslag etappe 1 Tour of Scandinavia 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws