Tim van Dijke sprint naar zege in slotrit CRO Race, Williams eindwinnaar Wielrennen
Wielrennen

Tim van Dijke sprint naar zege in slotrit CRO Race, Williams eindwinnaar

Tim van Dijke sprint naar zege in slotrit CRO Race, Williams eindwinnaar

Tim van Dijke heeft in de CRO Race een bijzonder mooie overwinning weten te boeken. De jonge Nederlander klopte onder meer Stephen Williams in een sprint van een klein groepje. De Brit wist wel de eindzege binnen te slepen.

De slotetappe in de CRO Race trok van Samobor tot Zagreb, de hoofdstad van de Balkanstaat. Het grootste deel van de etappe was vlak. Manuel Bosch, Marcin Budzinski, Mateusz Grabis, Kristjan Hocevar, Maximilian Kuen, Oier Lazkano, Kenny Molly en Felix Ritzinger namen hier afstand van het peloton. Zij hielden het lang vol, maar werden uiteindelijk met minder dan tien kilometer te gaan toch weer ingerekend.

Op een van de heuveltjes in de finale ontstonden toch wat scheurtjes in het peloton, maar Williams liet zich hier niet verrassen. Samen met Van Dijke en Markus Hoelgaard reed hij vervolgens op de finish af. Hij ging zelf als eerste de sprint aan, maar de Nederlander bleek over snellere benen te beschikken. Hij kon zodoende zijn eerste zege tussen de profs binnenhengelen.

Uitslag etappe 6 CRO Race 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws