[Update] Operatie niet nodig voor Van Vleuten, teleurstelling blijft groot Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

[Update] Operatie niet nodig voor Van Vleuten, teleurstelling blijft groot

[Update] Operatie niet nodig voor Van Vleuten, teleurstelling blijft groot

(2 oktober 2021) Movistar behaalde een prima resultaat in de eerste Parijs-Roubaix ooit voor vrouwen met de zesde plaats voor Emma Norsgaard, maar toch zal naderhand ook teleurstelling heersen. Norsgaard viel tweemaal en had wellicht anders beter gekund, maar vooral de zware val van Annemiek van Vleuten baart zorgen.

Norsgaard liet via de Twitter van de ploeg weten naderhand tevreden te zijn, maar had ook te maken met enorme pech. 'Het was zo hectisch. Ik ben twee keer gecrasht als ploeg hadden we al veel pech, want ons hele team lag op achterstand door valpartijen op de kasseien. Het was moeilijk en ik ben doodop, maar toch heel blij. Valpartijen kunnen gebeuren en onder deze omstandigheden moet ik tevreden zijn.'

Van Vleuten kwam er een stuk minder goed vanaf. De Nederlandse moest al vroeg in de koers afstappen vanwege een zware valpartij. Bij de Telegraaf is te lezen dat de Olympisch kampioene niet zomaar is afgestapt, want daar vertelt ze het volgende: 'Ik kan niet lopen en ik vrees voor een gebroken heup en wellicht ook mijn schouder.' Over de uitslagen in het ziekenhuis is nog niets bekend.

Update - 2 oktober 2021 (20.35 uur): Einde seizoen van Vleuten na schaambenbreuk

Annemiek van Vleuten verwachtte het zelf al, maar de vrees is nu werkelijkheid geworden, zo maakt haar ploeg bekend via Twitter. Bij een val tijdens Parijs-Roubaix heeft ze haar schaambeen gebroken. Haar ploeg meldt verder dat ze na het ziekenhuisonderzoek weer terug naar huis gaat voor haar herstel en dat het seizoen 2021 voorbij is voor de Nederlandse.

Van Vleuten kwam zelf ook met een update, maar daarin was ze niet al te positief. 'Stomme valpartij. Ik wilde gewoon veilig finishen, maar het resultaat is een schaambeenbreuk op twee plekken en een lang herstel in bed. Doei vakantie en doei herladen. Ik heb dit al vaak genoeg gedaan en mijn energie begint op te raken.'

Update II - 3 oktober 2021 (11.10 uur): Operatie niet nodig voor Van Vleuten

Annemiek van Vleuten is overgebracht naar Nederland na haar valpartij in Parijs-Roubaix. Dat wordt gemeld op de website van de wielrenster. Hoewel een operatie niet nodig is voor de renster, bleek ze ook een schouderbreuk opgelopen te hebben. De teleurstelling is dan ook nog altijd groot.

Van Vleuten had eerst te horen gekregen dat ze drie weken op bed zou moeten blijven liggen om haar gebroken bekken te laten herstellen, maar bij nader onderzoek bleek dat niet nodig. 'Ik mag me voortbewegen op geleide van pijn, met wat krukken. Dat zal nog wel lastig worden, want door de schouder kan ik bijna niks doen en zal op krukken lopen wel ingewikkeld worden...'

Voor de Movistar-renster blijft er niets anders over dan het verwerken van deze 'bittere pil', zoals ze het noemt. 'Het is een mooi seizoen geweest, waar ik graag van na had willen genieten, maar nu ben ik weer in mineur', vertelt ze.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws