Zichtbaar geïrriteerde Arensman over laten lopen kopgroep: 'Was een teambeslissing' Wielrennen
Wielrennen

Zichtbaar geïrriteerde Arensman over laten lopen kopgroep: 'Was een teambeslissing'

Zichtbaar geïrriteerde Arensman over laten lopen kopgroep: 'Was een teambeslissing'

Thymen Arensman wilde na de negende etappe van de Vuelta a España weinig kwijt over waarom hij zich liet terugzakken uit de kopgroep. De Nederlander was aanvankelijk mee, maar besloot zich af te laten zakken. Het kostte hem mogelijk een kans op de ritzege en tijdwinst in het klassement.

Het was een vreemde situatie in het begin van de negende etappe van de Vuelta a España. Na een lange strijd om de ontsnapping reed een groep met Thymen Arensman weg. Echter, al snel liet de Nederlander van Team DSM zich terugzakken. ‘We hebben samen besloten dat ik me terug zou laten zakken’, vertelt Arensman in gesprek met Sander Kleikers van Discovery+. Waar was de keuze op gebaseerd? ‘We besloten het gewoon samen, dat is het’, aldus een enigszins geïrriteerde Arensman.

Uiteindelijk won Meintjes vanuit de kopgroep de etappe, en pakte hij wat tijd terug in het klassement. Al met al een gemiste kans voor Arensman. ‘Ja, het is gewoon een beslissing van het team geweest. We dachten dat het beter was dat ik me terug liet zakken, dat is het’, wil Arensman er duidelijk niet meer over kwijt.

Arensman eindigde als 22ste op de zeer steile Les Praeres, op ongeveer 2.30 minuten van Remco Evenepoel. ‘Ik ben teleurgesteld, John (Degenkolb, red.) bracht me in een goede positie, maar toen was er die val met INEOS-renners. Ik verloor zoveel energie om zo snel als mogelijk terug te keren. Ik ging een beetje over mijn limiet, terwijl ik mijn eigen tempo had moeten rijden. Door de hitte en de steilte brak ik mentaal een beetje.’ Arensman wil voorlopig niet beslissen wat het verdere doel is voor de Vuelta: het klassement of een ritzege. ‘We hebben nu eerst een rustdag en vervolgens de tijdrit. Daarna gaan we beslissen’, besluit Arensman, die nu elfde in het klassement staat op 5.45 minuten van Evenepoel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws