Evenepoel gaat in tegenstelling tot Roglic voor 'kort-kort' in tijdrit: 'Zou idealiter met boxershort rijden' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel gaat in tegenstelling tot Roglic voor 'kort-kort' in tijdrit: 'Zou idealiter met boxershort rijden'

Evenepoel gaat in tegenstelling tot Roglic voor 'kort-kort' in tijdrit: 'Zou idealiter met boxershort rijden'

Wie o wie pakt in de 19 kilometer lange openingstijdrit in de Abruzzen de eerste roze trui van de Giro d'Italia? En hoeveel seconden gaat het verschil tussen Primoz Roglic en Remco Evenepoel, de twee topfavorieten voor de eindzege, bedragen? Deze twee vragen houden de gemoederen in de wielerwereld al een tijdje flink bezig. Op voorhand kan er in ieder geval gesteld worden dat er in de tijdrit qua stijl ten minste één verschil waarneembaar gaat zijn: Evenepoel start met korte mouwen, Roglic met lange mouwen.

Een naar eigen zeggen relaxte Evenepoel legt in gesprek met de Belgische dagkrant Het Nieuwsblad uit waarom hij met korte mouwen van start gaat in de openingstijdrit, die van Fossacesia Marina naar Ortona voert. 'Om dingen omtrent mijn tijdritpak te testen, gaan we naar de windtunnel. Om samen met de kledingsponsor te zien welke combinatie de snelste is. We stelden vast: hoe dikker en langer het pak, hoe minder de prestatie. Daarom is voor mij een kort afgesneden pak gemaakt. Ik denk dat het te maken heeft met hoe we mijn positie en de cockpit hebben gebouwd. Mijn armen vangen als eerste de wind in een schuine positie. Misschien is een pak in die positie trager en zou het net omgekeerd zijn mocht ik mijn armen horizontaal houden.'

Volgens Evenepoel geldt voor zijn benen exact hetzelfde als voor zijn armen. 'Hoe korter de broek, hoe beter. Idealiter zou ik met een boxershort moeten rijden, maar dat is natuurlijk geen zicht. Het enige punt daar is comfort: hoe hoger de broek komt, hoe dikker de bil, natuurlijk. En op een bepaald moment begint het wel te spannen. Dus was het in de Vuelta het idee om de broek tot net onder het dikste punt van mijn bovenbenen te laten komen', refereert hij aan zijn eindoverwinning in de meeste recente Ronde van Spanje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws