Dennis en Bouwman dichten Roglic goede kansen toe in tijdrit: 'Hij gaat zijn ding kunnen doen' Wielrennen
Wielrennen

Dennis en Bouwman dichten Roglic goede kansen toe in tijdrit: 'Hij gaat zijn ding kunnen doen'

Dennis en Bouwman dichten Roglic goede kansen toe in tijdrit: 'Hij gaat zijn ding kunnen doen'

Jumbo-Visma zet in de Giro d'Italia alles op alles om kopman Primoz Roglic het eindklassement te zien winnen. De Nederlandse succesformatie kende echter een lastige aanloop naar de Italiaanse rittenkoers, daar belangrijke helpers Robert Gesink (covid), Tobias Foss (covid) en Jan Tratnik (gevallen) geen acte de présence konden geven en er vervangers ingeschakeld moesten worden. Eén van die vervangers was tweevoudig wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis, die na zijn tijdrit tegenover deze website het parcours bespreekt.

'Het was zwaar, heel zwaar. Ik heb door ziekte tijdens de Ronde van Romandië niks gedaan, dus ik had niet verwacht dat ik hier m'n beste zelf al zou zijn. Het zou sowieso een uitdaging worden, of ik nu goed of slecht zou zijn. Gelukkig was het mooi weer. Wie er wint? Het zal close worden. Het is echt een parcours op de power en snelheid op het vlakke. Die laatste klim doet pijn, maar als je goed bent, kun je daar flink pushen. Ik kon het niet, Primoz hopelijk wel', aldus de meervoudig wereldkampioen tijdrijden.

Ook Koen Bouwman deed na afloop van zijn race tegen de klok zijn verhaal uit de doeken tegenover In de Leiderstrui. 'Het is één van de veiligste parcoursen die ik ooit heb gereden. Het is rechttoe rechtaan, voor de specialisten een mooie tijdrit. Roglic? Die kan als Olympisch kampioen tijdrijden alles wel aan, al mag het van hem waarschijnlijk wel wat heuvelachtiger. Hij gaat hier z'n ding wel kunnen doen', zo klinkt de voorspelling van de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws