Evenepoel had afspraak met ploeg Pedersen: 'Deden ons deel, daarna was het aan hen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel had afspraak met ploeg Pedersen: 'Deden ons deel, daarna was het aan hen'

Evenepoel had afspraak met ploeg Pedersen: 'Deden ons deel, daarna was het aan hen'

Remco Evenepoel en zijn ploeggenoten bij Quick Step-Alpha Vinyl kenden een relatief eenvoudige dag in de Vuelta a España. Dankzij Trek-Segafredo hoefde de ploeg vrijwel geen kopwerk te verrichten. Na afloop vertelde de drager van de rode trui een afspraak te hebben gemaakt met de ploeg van ritwinnaar Pedersen.

‘Het was fijn dat Trek-Segafredo de hele dag controleerde. Ik had met Mads afgesproken dat we de kopgroep zouden controleren. We deden ons deel, daarna was het aan Trek om te controleren en de rit te winnen’, aldus Evenepoel, die zijn bewondering voor Pedersen uitspreekt. ‘Het is indrukwekkend dat Mads de klim overleefde, de klim was namelijk best zwaar. Felicitaties aan Trek voor hun rijden vandaag.’

Evenepoel zat richting de sprint goed van voren. ‘Ik wilde een mogelijke val ontlopen en veilig binnen de laatste drie kilometer komen, zodat ik bij pech geen tijd zou verliezen. Het is belangrijk om veilig te blijven, morgen is namelijk de laatste dag. Ik wilde gewoon zonder val en tijdsverlies de etappe eindigen. In de laatste twee kilometer was het een rechte lijn, toen liet ik het ook wat meer lopen’, besluit Evenepoel, die als veertigste over de finish kwam, het flashinterview.

Zaterdag is de voorlaatste etappe van de Vuelta en een beslissende. De renners moeten namelijk de nodige beklimmingen trotseren. Als Evenepoel na de etappe nog de rode trui in bezit heeft, kan hij normaal gesproken de rode trui in de slotetappe naar Madrid – buiten pech – niet meer verliezen. Evenepoel verdedigt een voorsprong van 2.07 minuten op Enric Mas van Movistar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws