Pedersen prijst ploeg de hemel in na hattrick: 'Zonder hen had ik geen kans gehad' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen prijst ploeg de hemel in na hattrick: 'Zonder hen had ik geen kans gehad'

Pedersen prijst ploeg de hemel in na hattrick: 'Zonder hen had ik geen kans gehad'

Mads Pedersen won vrijdag zijn derde etappe in de Vuelta a España. In de sprint van een uitgedund peloton versloeg hij Fred Wright. ‘Wat er nog gebeurt, we kunnen blij zijn met deze drie weken in Spanje.’

Aanvankelijk was de verwachting dat de negentiende etappe een dag voor de vluchters zou zijn. Er reed echter een kleine kopgroep weg, waarna Trek-Segafredo voor Pedersen ging controleren, én dat was niet gemakkelijk. ‘Het was echt moeilijk om het peloton te controleren’, begint Pedersen het flashinterview. ‘Onze ploeg was zó indrukwekkend. Iedereen was zo toegewijd, ze werkten echt hard. De vlucht van de dag met Brandon McNulty was sterk. We hebben zo hard als mogelijk gereden om ze zo snel mogelijk terug te halen. Iedereen in dit team was zo, zo indrukwekkend vandaag. Ik ben hen erg dankbaar. Dit is een zege voor hen. Zonder mijn ploeg had ik geen kans gehad. Wauw!’, prijst Pedersen zijn ploeg de hemel in.

De Deen kwam op de beklimmingen tijdjens de etappe niet in de problemen, waarna hij mocht sprinten voor de zege. Even werden Pedersen en Trek nog onder druk gezet door Miles Scotson, die met een late uitval de rest probeerde te verrassen. De drager van de groene trui kon echter rekenen op een kleine sterke ploegmaat. ‘Toen Scotson aanviel, had ik nog steeds Antonio Tiberi voor me. Hij ziet er skinny uit, maar hij is een krachtige kleine renner. Ik was er vrij zeker van dat hij Scotson binnen een afstand kon houden waarin ik hem nog kon passeren in de sprint. Een finale als deze is nooit makkelijk, want er zitten veel sterke renners in het peloton. Als één van hen zou aanvallen bij een rotonde, dan zou ik hem zelf moeten terugpakken, wat nadelig is voor de sprint. Ik was dus heel blij met de snelheid die mijn ploeggenoten reden’, legt Pedersen uit.

Pedersen heeft nu drie ritzeges en daar kan in Madrid nog een vierde bijkomen. ‘Drie overwinningen is veel meer dan waar we voor kwamen. Dat is supermooi. Morgen moeten we alleen zien te finishen en dan zien we in Madrid hoe het gaat, maar wat er ook nog gebeurt, we kunnen blij zijn met deze drie weken in Spanje.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws