Evenepoel heeft geen schrik van Roglic: 'Van mij mogen alle toppers naar Catalonië komen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel heeft geen schrik van Roglic: 'Van mij mogen alle toppers naar Catalonië komen'

Evenepoel heeft geen schrik van Roglic: 'Van mij mogen alle toppers naar Catalonië komen'

Remco Evenepoel begint maandag met de Ronde van Catalonië aan zijn laatste rittenkoers richting zijn grote doel de Giro d’Italia. ‘Ik zie het als een goede test voor in aanloop naar de Giro.’

Evenepoel won eind februari de UAE Tour en trok daarna op hoogtestage op Tenerife. Daar reed hij de Strava-records bergop aaneen. ‘Noem het trainingen met een extraatje. Veel stelt het niet voor en zeker zal dat mijn carrière niet veranderen’, nuanceert Evenepoel in een interview met VTM Nieuws.

'Qua klassement mikken we op het eindpodium. Dat is een veilige en realistische ambitie.'

Remco Evenepoel

De voorbije weken op hoogte waren volgens Evenepoel ‘intens’. ‘Deze week zal duidelijk worden hoe ik daarop reageer. Soms gaat het na een hoogtestage niet zoals verwacht. In mijn geval kom ik altijd in een betere vorm terug van een hoogtestage. Ik moet hopen dat dit nu weer zo is.’

Hoewel de Giro het hoofddoel vormt voor Evenepoel, wil hij zeker laten zien in Catalonië. ‘Het grootste doel is een rit winnen in de regenboogtrui, zodat ik eindelijk zo’n mooie foto heb. Qua klassement mikken we op het eindpodium. Dat is een veilige en realistische ambitie. Om te winnen zullen de benen en het geluk er moeten zijn’, aldus Evenepoel.

Evenepoel ontmoet Roglic in aanloop naar Giro

De wereldkampioen treft met Primoz Roglic alvast een grote concurrent voor de Giro in Catalonië. Het bezorgt Evenepoel geen slapeloze nachten. ‘Waarom zou ik het duel niet graag aangaan? Hoe beter de tegenstand, hoe beter ik weet waar ik sta. Van mij mogen alle toppers naar Catalonië komen. Ik mag geen schrik hebben om het duel met hen aan te gaan. Er zijn dan ook veel meer concurrenten voor de eindzege dan enkel Roglic. De buitenwereld mag zich niet te veel focussen op maar twee renners’, citeert Sporza Evenepoel bij een persmoment.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws