Dag van de eerste profzeges: Felix Engelhardt zegeviert in Per Sempre Alfredo Wielrennen
Wielrennen

Dag van de eerste profzeges: Felix Engelhardt zegeviert in Per Sempre Alfredo

Dag van de eerste profzeges: Felix Engelhardt zegeviert in Per Sempre Alfredo

Felix Engelhardt heeft de Italiaanse eendagskoers Per Sempre Alfredo gewonnen. De Duitse neoprof van Jayco AIUIa was de snelste in de sprint van een uitgedunde groep. Het was zijn eerste overwinning als prof, iets wat Shirin van Anrooij en Laurence Pithie ook op dezelfde dag presteerden.

In Italië werd gezocht naar een opvolger voor Marc Hirschi. Namen van zijn kaliber vonden we dit jaar niet op de startlijst. Wel waren er met INEOS Grenadiers, EF Education-EasyPost en Team Jayco AIUIa drie WorldTour-teams present. Het zwaartepunt van de koers lag in de finale met drie plaatselijke rondes waarin de Colina (3,6 km aan 6,1 procent) de scherprechter was.

Een groep van zeven renners kleurde de openingsfase: Aaron Van der Beken (Bingoal Pauwels), Michael Belleri (Biesse Carrera), Marcel Camprubi (Q36.5), Stefano Leali (General Store ), Mattia Piccini (Gallina Ecotek), Anthoni Silenzi (Mg. K Vis), Giacomo Garavaglia (Work Service – Vitalcare). Zij pakten een maximale voorsprong van 3.30 minuten op het peloton.

Beetje bij beetje leverde de kopgroep tijd in op het peloton. Met nog zeventig kilometer te gaan was de voorsprong gedaald naar een minuut. Voor de 22-jarige Belg Van der Beken was dat het signaal om solo verder te gaan. Het was voor hem echter een kansloze opgave. Op zestig kilometer werd Van der Beken als laatste vroege vluchter ingelopen.

Vervolgens demarreerden Georg Steinhauser (EF Education-EasyPost) en Alexis Guerin (BIngoal-WB). Zij begonnen met een voorsprong van veertig seconden aan de slotronde. Het was echter niet voldoende en op veertien kilometer werden zij ingelopen.

Vervolgens ontsnapte Walter Calzoni van Q36.5, maar hij kwam ten val in de afdaling van de laatste klim. Hetzelfde overkwam daarna Brandon Rivera van INEOS Grenadiers. Een uitgedunde groep spurtte vervolgens om de overwinning. Felix Engelhardt bleek daarin de sterkste en boekte zijn eerste profzege.

Uitslag Per Sempre Alfredo 2023

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws