Jumbo-Visma baalt ondanks sterke rentree Vos: 'Ze had kramp in beide benen' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Jumbo-Visma baalt ondanks sterke rentree Vos: 'Ze had kramp in beide benen'

Jumbo-Visma baalt ondanks sterke rentree Vos: 'Ze had kramp in beide benen'

Marianne Vos maakte haar rentree in de Trofeo Alfredo Binda en deed dat verdienstelijk met een twintigste plaats. De renster van Jumbo-Visma is recent hersteld van een operatie aan een vernauwde bekkenslagader.

Er zijn makkelijkere koersen om je rentree te maken. Het ging vanuit de start namelijk volle bak in de Italiaanse eendagskoers. Vos hield zich goed staande en zat halverwege zelfs even mee vooruit. Achter de ongenaakbare Shirin van Anrooij hield Vos lang stand in de achtervolgende groep. Op het laatste klimmetje parkeerde ze echter volledig. Ze liet het daarna niet helemaal lopen en won het sprintje van haar groep om de twintigste plek. Met die uitslag was ze ook de beste renster van Jumbo-Visma.

Ploegleidster Carmen Small had na afloop gemengde gevoelens over de koers, zo vertelt ze op de ploegsite. ‘Marianne loste op de laatste klim vanwege kramp in beide benen. Dat was verre van ideaal, maar het gehele team reed goed vandaag. Ze deden precies wat we van ze vroegen en daar kwam een mooie move van Karlijn (Swinkels, red.) uit. Uiteindelijk werkte de ploeg samen om Marianne in een goede positie af te zetten. Daarna kreeg ze helaas kramp, dus iedereen was wel teleurgesteld. Desalniettemin is het een goed startpunt na haar operatie. Het is positief dat Marianne nu al op dit niveau kan presteren, maar het is altijd jammer als je een plan niet tot op de finishlijn kan uitvoeren.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws