Evenepoel heeft indruk dat Roglic nerveus is: 'Jumbo-Visma's ogen ook zenuwachtig in het peloton' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel heeft indruk dat Roglic nerveus is: 'Jumbo-Visma's ogen ook zenuwachtig in het peloton'

Evenepoel heeft indruk dat Roglic nerveus is: 'Jumbo-Visma's ogen ook zenuwachtig in het peloton'

Remco Evenepoel mocht dan wat gebutst zijn na de vijfde rit van de Giro d'Italia, aan zijn zelfvertrouwen is niets veranderd. De voormalige rozetruidrager stelde bij de Franse Eurosport dat hij een 'zenuwachtige' Primoz Roglic ziet in het peloton.

De slag die Evenepoel in de openingstijdrit gaf aan zijn grote concurrent zorgde direct voor een kloof tussen de twee topfavorieten. 'Ik heb de indruk dat Roglic wat nerveus is. Hij weet dat hij 44 seconden achterstand heeft. De renners van Jumbo-Visma ogen ook wat zenuwachtig in het peloton, maar dat is hun stijl. Ze pushen veel.'

'Na de tijdrit en de etappe van dinsdag denk ik dat ik op dit moment de sterkste ben', verzekerde Evenepoel. 'Voorlopig is het een ideaal scenario voor ons. In Catalonië stond ik achter, nu sta ik voor. Er geen stress, maar wel meer voor hen denk ik.'

Evenepoel weet - met de mogelijke gevolgen van zijn valpartij van woensdag - nog niet of hij vrijdag zal proberen om Roglic aan te vallen in de etappe richting Gran Sasso. 'We zullen zien, ik vind de etappe sowieso wel wat te lang', zei hij over de 218 kilometer lange rit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws