Evenepoel heeft indruk dat Roglic nerveus is: 'Jumbo-Visma's ogen ook zenuwachtig in het peloton' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel heeft indruk dat Roglic nerveus is: 'Jumbo-Visma's ogen ook zenuwachtig in het peloton'

Evenepoel heeft indruk dat Roglic nerveus is: 'Jumbo-Visma's ogen ook zenuwachtig in het peloton'

Remco Evenepoel mocht dan wat gebutst zijn na de vijfde rit van de Giro d'Italia, aan zijn zelfvertrouwen is niets veranderd. De voormalige rozetruidrager stelde bij de Franse Eurosport dat hij een 'zenuwachtige' Primoz Roglic ziet in het peloton.

De slag die Evenepoel in de openingstijdrit gaf aan zijn grote concurrent zorgde direct voor een kloof tussen de twee topfavorieten. 'Ik heb de indruk dat Roglic wat nerveus is. Hij weet dat hij 44 seconden achterstand heeft. De renners van Jumbo-Visma ogen ook wat zenuwachtig in het peloton, maar dat is hun stijl. Ze pushen veel.'

'Na de tijdrit en de etappe van dinsdag denk ik dat ik op dit moment de sterkste ben', verzekerde Evenepoel. 'Voorlopig is het een ideaal scenario voor ons. In Catalonië stond ik achter, nu sta ik voor. Er geen stress, maar wel meer voor hen denk ik.'

Evenepoel weet - met de mogelijke gevolgen van zijn valpartij van woensdag - nog niet of hij vrijdag zal proberen om Roglic aan te vallen in de etappe richting Gran Sasso. 'We zullen zien, ik vind de etappe sowieso wel wat te lang', zei hij over de 218 kilometer lange rit.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news