Evenepoel hoopt zich ook op voorlaatste Vuelta-dag te tonen: 'Hoef niet meer aan bergtrui te denken' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel hoopt zich ook op voorlaatste Vuelta-dag te tonen: 'Hoef niet meer aan bergtrui te denken'

Evenepoel hoopt zich ook op voorlaatste Vuelta-dag te tonen: 'Hoef niet meer aan bergtrui te denken'

Remco Evenepoel, bergkoning in de Vuelta a España, kwam de negentiende rit in de Spaanse rittenkoers zonder problemen door. De 23-jarige sterkhouder van Soudal Quick-Step geeft op de officiële website van de organisatie te kennen dat hij zich in rit twintig maar wat graag weer met de debatten wil mengen.

'Het was een beetje vervelend dat de wind van de zijkant kwam. Dat zorgde ervoor dat het peloton doorlopend gespannen was', opent de 'Kannibaal van Schapdaal' zijn analyse. 'Maar uiteindelijk was het een rustige dag en een goede dag om te proberen te herstellen van de inspanning van gisteren.'

Evenepoel zou ook op dag twintig graag meegaan in de ontsnapping

'Op een gegeven moment zag ik Casper Pedersen terugvallen. Ik dacht dat hij betrokken was bij de crash op één kilometer van de meet. Dat was echter niet het geval, wat een beetje een vreemde situatie creëerde', vervolgt de wereldkampioen tijdrijden zijn relaas. 'In Madrid krijgt hij opnieuw een kans', steekt Evenepoel vervolgens zijn Scandinavische ploegmakker, die zich in de Vuelta mag mengen in de massaspurts, een hart onder de riem.

De eindzege in het bergklassement kan Evenepoel eigenlijk niet meer ontglippen. De poulain van Patrick Lefevere heeft bovendien al drie ritten gewonnen, maar toont zich tóch nog bijzonder ambitieus met het oog op rit twintig. 'Het hangt er wel vanaf hoe de start zal zijn. We zullen zien, want ik voel me nog wel wat moe van de voorbije dagen. Ik hoop dat ik goed kan herstellen en dan zien we wel verder. Het goede is dat ik niet meer aan de bergtrui hoef te denken. Het is dus volledig focussen op de ritzege', blikt de youngster alvast vooruit op de 207 kilometer lange rit in lijn richting Guadarrama.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws