Kuss, Vingegaard en Roglic zijn uit zicht, maar Landa hoopt wel Ayuso in te halen: 'Ga het sowieso proberen' Wielrennen
Wielrennen

Kuss, Vingegaard en Roglic zijn uit zicht, maar Landa hoopt wel Ayuso in te halen: 'Ga het sowieso proberen'

Kuss, Vingegaard en Roglic zijn uit zicht, maar Landa hoopt wel Ayuso in te halen: 'Ga het sowieso proberen'

Na negentien dagen koers in de Vuelta a España staat Mikel Landa, kopman van Bahrain Victorious, op een vijfde plaats in de algemene rangschikking. Een podiumplaats lijkt niet meer in het verschiet te liggen voor de 33-jarige Bask. Landa beschikt echter wel over goede papieren om landgenoot Juan Ayuso van de vierde plaats af te stoten. In een interview met Es Ciclismo bevestigt de ervaren thuisrijder dat hij met vertrouwen aan de 207 kilometer lange voorlaatste rit begint.

'Een podiumplaats behalen lijkt lastig te worden', opent Landa zijn relaas, waarbij hij doelt op de dominantie van Jumbo-Visma, dat met Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic de eerste drie plaatsen in de strijd om het rood bezet. 'Maar de vierde plek moet haalbaar zijn. Ik wil er zeker voor gaan', toont hij zich ambitieus.

'Ik denk dat er best veel gelijkgestemden zijn in het peloton en dat de neuzen dezelfde kant op zullen staan'

In 2015 werd de voorlaatste dag in de Spaanse rittenkoers gekenschetst door een loodzware monsteretappe. Het was de dag dat Tom Dumoulin in de regio Madrid een off-day kende en zijn leidende positie kwijtspeelde. Op zaterdag 16 september 2023 doet de Ronde van Spanje diezelfde regio nogmaals aan. 'Ikzelf heb goede herinneringen aan die zware dag in 2015', blikt Landa terug. 'Dit jaar is de voorlaatste dag wel wat anders, want de beklimmingen zijn anders. Ze zijn nu korter en explosiever. Persoonlijk had ik het fijner gevonden als we nu ook wat zwaardere bergen hadden opgezocht.'

Net als klassementsleider Kuss verwacht Landa dat veel teams all-in zullen gaan op zaterdag. 'Ik denk dat er best veel gelijkgestemden zijn in het peloton en dat de neuzen dezelfde kant op zullen staan.' Is een achterstand van 19 seconden op Ayuso te veel? Landa vermoedt van niet. 'Dat niet per se. Ik denk dat het wel te overzien is. Daarom ga ik het ook sowieso proberen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws