Evenepoel houdt rekening met aanvallen van klassementsrenners: 'Ze moeten tijd goedmaken' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel houdt rekening met aanvallen van klassementsrenners: 'Ze moeten tijd goedmaken'

Evenepoel houdt rekening met aanvallen van klassementsrenners: 'Ze moeten tijd goedmaken'

De vierde etappe in de 106e Giro d'Italia is er eentje waar veel over gezegd en geschreven werd. Zou Remco Evenepoel zijn roze leiderstrui vrijwillig afstaan om aan de klassementsleider-rompslomp te ontkomen of zouden toch de klassementsmannen zich mengen in de strijd om de dagzege? Tegenover Het Nieuwsblad blikte de wereldkampioen vlak voordat het startschot gegeven zou worden vooruit.

'Ik verwacht een harde opening van de etappe, de finish is dan ook weer lastig genoeg. Het gaat drie kilometer echt steil, daarna een stukje bergaf en er is een vlakke aankomst. Het zal met een uitgedund peloton zijn, maar ik verwacht niet dat er grote verschillen zullen komen', voorspelt Evenepoel praktisch hetzelfde als de bijna twintig jaar oudere Domenico Pozzovivo.

'Ze zullen elke mogelijkheid benutten', aldus Evenepoel over mogelijke aanvallen van klassementsrenners

Aan het eind van de etappe ligt de listige beklimming van Colle Molella (9,6 kilometer aan 6,2 procent) te wachten, waarna er nog drie vlakke kilometers richting Lago Laceno resten. Evenepoel houdt in ieder geval rekening met mogelijke aanvallen van andere klassementsrenners, zoals Primoz Roglic, Tao Geoghegan Hart en Aleksandr Vlasov. 'Ze moeten inderdaad tijd goed maken en zullen daarom elke gelegenheid benutten. Voor mij is het duidelijk: volgen, volgen en nog eens volgen. Zelf aanvallen? Neen, daar is het te vroeg voor. De weg naar Rome is nog ver, ik probeer nog altijd zoveel als mogelijk mijn krachten te sparen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws