Roglic, Pozzovivo en Mollema kijken vooruit naar lastige Giro-etappe richting Lago Laceno Wielrennen
Wielrennen

Roglic, Pozzovivo en Mollema kijken vooruit naar lastige Giro-etappe richting Lago Laceno

Roglic, Pozzovivo en Mollema kijken vooruit naar lastige Giro-etappe richting Lago Laceno

Op dinsdag 9 mei staat de vierde etappe in de Giro d'Italia op het programma! In deze lastige rit moet het peloton maar liefst 3500 hoogtemeters overwinnen. Het toetje van de 175 kilometer lange tocht is de zware beklimming naar Colle Molella (9,6 kilometer aan 6,2 procent), waarna er drie kilometer verderop gefinisht wordt in Lago Laceno. Staat Remco Evenepoel zijn roze trui vrijwillig af? Primoz Roglic en Domenico Pozzovivo deden voorafgaand aan de rit hun verwachtingen uit de doeken.

Pozzovivo verwacht geen verschillen tussen klassementsrenners

Domenico Pozzovivo behoort met zijn 40 jaar tot het meubilair van het wielerpeloton. Toch rijdt de kleine Italiaan nog altijd zeer verdienstelijk rond. De Israel-Premier Tech-renner wist al eens te triomferen op Lago Laceno. In 2012 finishte daar namelijk de achtste Giro-etappe. Tegenover Cyclingnews stelt Pozzovivo dat hij weinig onderlinge verschillen tussen de klassementsmannen verwacht. 'Tenzij Remco de benen heeft van afgelopen zaterdag, natuurlijk. Dan kan hij misschien iedereen lossen. Het is een klim die goed drie kilometer een stijgingspercentage van boven de negen procent heeft, maar het feit dat het na de top een beetje afvlakt, kan aanvallen ontmoedigen. Het kan een rit voor de vluchters worden.'

Roglic laat zich nog niet echt uit over eventuele aanval

Op de Deense wielersite Feltet verscheen een video van Primoz Roglic, die bij de start gevraagd werd naar zijn opinie rondom etappe vier. 'Het weggeven van de roze trui is iets waar ik me niet mee bezig hoef te houden. Wij moeten als ploeg louter op onszelf focussen.' Wanneer hem gevraagd wordt naar een mogelijke aanval van hem op de slotklim, antwoordt de Sloveen op zijn typerende mysterieuze wijze. 'Als je de beste bent, kun je aanvallen. Maar daar moet je wel de benen voor hebben. We zullen zien hoe het gaat. Het zal een flink gevecht worden om in de vlucht van de dag te geraken', aldus Roglic, die aangeeft dat bij hem en zijn ploeg Jumbo-Visma in deze Giro vooralsnog alles volgens plan verloopt.

Mollema heeft etappe vier met rood omcirkeld

Tegenover Eurosport laat Trek-Segafredo-pion Bauke Mollema weten dat hij een dagje in de vlucht wel ziet zitten. 'We gaan het proberen. Het is op papier een interessante rit voor mij', aldus de Nederlands kampioen tijdrijden. Mollema geeft ook aan dat hij, in tegenstelling tot veel andere renners, geen uitgebreide warming-up heeft gedaan. 'Ik houd daar nooit zo van. De neutralisatie is zes kilometer lang, dus dat is wel genoeg om warm te worden', stelt de sympathieke Groninger met een lach.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news