Evenepoel kent goed gevoel en vreest niet voor bergen: 'Staan me nog veel cadeaus te wachten' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel kent goed gevoel en vreest niet voor bergen: 'Staan me nog veel cadeaus te wachten'

Evenepoel kent goed gevoel en vreest niet voor bergen: 'Staan me nog veel cadeaus te wachten'

Remco Evenepoel is de eerste vijf dagen van de Vuelta a España goed doorgekomen en kijkt zodoende met vertrouwen uit richting de eerste bergrit op donderdag. Daarin staat een lastige finale op het programma, met aankomst bergop. Evenepoel kijkt er met vertrouwen naar uit. 'Het gevoel was goed op de klimmetjes, dat zijn goede tekenen', zo vertelt hij tegenover Sporza.

In de vijfde etappe van de Vuelta a España kreeg de kopgroep na een hevig gevecht uiteindelijk de ruimte. Het was Marc Soler die in de finale over de beste benen beschikte en naar de ritzege soleerde. Jumbo-Visma vond het wel best in het peloton en schonk vluchter Rudy Molard daarmee de rode trui. Het zorgde er mede voor dat er in het peloton rustig werd gereden en de klassementsmannen zich konden sparen voor de rit van donderdag.

In de zesde etappe (donderdag) staan er in de finale twee serieuze cols te wachten, waarbij op de Pico Jano (12,6 kilometer, aan 6,5 procent) ook de finishstreep ligt getrokken. Evenepoel heeft er vertrouwen in, nadat de Belg van Quick Step-Alpha Vinyl de eerste dagen goed heeft overleefd. 'Het was vandaag een rustige dag op het eind en dat mag ook wel eens', zo vertelt hij lachend. 'De missie is geslaagd, want we wilden iemand mee van de ploeg en ik mocht zelf geen tijd verliezen.' Ploeggenoot Fausto Masnada kwam vanuit de kopgroep uiteindelijk niet verder dan een elfde plaats, maar Evenepoel finishte in de grote groep met favorieten.

Evenepoel verkende nog geen etappe: 'Ik vrees de beklimming niet'

Voor Evenepoel zal donderdag een eerste echte test worden, maar de jonge Belg kijkt er met vertrouwen naar uit. 'Het gevoel was goed op die klimmetjes, dat zijn goede tekenen. Ik zat altijd goed gepositioneerd dankzij de ploeg. Je moet dag per dag de benen voelen en dan zien we wel wat er morgen of overmorgen kan. Ik ken de klim van morgen niet, want ik heb die niet verkend. Maar ik vrees de beklimming ook niet. Buiten de tijdrit heb ik geen etappe verkend van deze Vuelta, dus er staan me nog veel cadeaus te wachten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws