Evenepoel kent ploeggenoten voor Luik-Bastenaken-Luik; Alaphilipe pijnvrij aan de start Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel kent ploeggenoten voor Luik-Bastenaken-Luik; Alaphilipe pijnvrij aan de start

Evenepoel kent ploeggenoten voor Luik-Bastenaken-Luik; Alaphilipe pijnvrij aan de start

Soudal Quick-Step heeft het zevental voor de aankomende Luik-Bastenaken-Luik rond. De Belgische formatie stelt wereldkampioen Remco Evenepoel op, die mag rekenen op de hulp van onder meer Julian Alaphilippe.

Naast Alaphilippe sluiten ook Andrea Bagioli en Mauro Schmid aan vanuit de Ardennen-kern, terwijl Pieter Serry, Louis Vervaeke en Ilan Van Wilder namens het vaste kliekje rondom Evenepoel ook van start zullen gaan. De Belg geldt samen met Tadej Pogacar als dé topfavoriet voor Luik.

'Remco komt direct van hoogte en is zeer gemotiveerd', geeft ploegleider Geert Van Bondt mee. 'Hij start als de titelverdediger en drager van de regenboogtrui, wat hem nog extra motivatie geeft. Hij kan rekenen op goede ploeggenoten met prima conditie, wat ons vertrouwen geeft.'

'We gaan zien wat de rol van Julian gaat zijn', laat Van Bondt de tactiek in het midden. 'Hij kent het parcours en de race ligt hem perfect, maar het belangrijkste is dat hij pijnvrij aan de start kan zijn. Daarnaast moeten we oppassen voor de wind en regen die voorspeld wordt voor zondag, daar het invloed kan gaan hebben op de koers.'

Selectie Soudal Quick-Step Luik-Bastenaken-Luik 2023

Remco Evenepoel
Julian Alaphilippe
Andrea Bagioli
Mauro Schmid
Pieter Serry
Ilan Van Wilder
Louis Vervaeke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws