Gregor Mühlberger rondt Movistar-overtal in kopgroep af in Tour of the Alps; rustige dag voor Hart en co Wielrennen
Wielrennen

Gregor Mühlberger rondt Movistar-overtal in kopgroep af in Tour of the Alps; rustige dag voor Hart en co

Gregor Mühlberger rondt Movistar-overtal in kopgroep af in Tour of the Alps; rustige dag voor Hart en co

Gregor Mühlberger (Movistar) heeft de voorlaatste etappe van de Tour of the Alps naar zijn hand weten te zetten. De Oostenrijker klopte zijn medevluchters Torstein Traeen (Uno-X) en Giulio Pellizzari (Bardiani) vanuit de kopgroep van de dag in een sprintje met drie.

Na twee overwinningen van Tao Geoghegan Hart en de zege van Lennard Kämna op woensdag was het donderdag tijd voor een nieuwe bergrit in de Tour of the Alps. Vanuit Rovoreto trokken de coureurs naar Predazzo, waarbij het zo'n beetje vanaf kilometer één bergop liep.

Na amper een kwartier koers stond de Passo Sommo namelijk te wachten, een col van 15,7 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3 procent. BORA-hansgrohe en Movistar brachten er daar direct het tempo in, wat uiteindelijk werd overgenomen door de jongens van Astana Qazaqstan Team.

Dit kostte enkele slachtoffers: Max van der Meulen en Alberto Dainese verlieten de Tour of the Alps namens Team DSM, dat eerder al Harm Vanhoucke kwijtspeelde. Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) liet het voor de koers al afweten.

Aleksandr Vlasov liet zich op die eerste beklimming al zien, maar werd constant kort gehouden door INEOS-knecht Geraint Thomas. Uiteindelijk kreeg een groep van maar liefst veertien coureurs wel een vrijgeleide, wat ze alleszins wat warm hield: het weer in de Alpen was namelijk niet bepaald florissant te noemen.

Gregor Mühlberger rondt Movistar-overtal in kopgroep af in Tour of the Alps; rustige dag voor Hart en co

Sterke kopgroep van veertien, straftraining Euskaltel-Euskadi

Simon Carr, Stefan De Bod (EF Education-EasyPost), Mühlberger, Óscar Rodriguez, Antoinio Pedrero, Sergio Samitier (Movistar), Patrick Konrad (BORA-hansgrohe), Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën), Marco Frigo (Israel-Premier Tech), Pellizzari, Henok Mulubhran (Bardiani), Traeen (Uno-X), Damien Howson en Mark Donovan (Q36.5) vormden uiteindelijk de vlucht van de dag, die op deze dag met meer dan 4000 hoogtemeters een redelijke voorsprong kreeg.

Richting de laatste beklimming, de Passo Pramadiccio, zette Euskaltel-Euskadi zich plots op kop van het peloton. De oranjehemden leken dit te doen als straftraining, daar ze niemand meehadden in de vroege vlucht. Voorin nam Mühlberger als één van de vier Movistar-gezanten ondertussen de benen, maar hij werd verrassend gecounterd door de 19-jarige Pellizzari. Die rondde in zijn uppie de top, terwijl het peloton met Thymen Arensman op kop voornamelijk controleerde.

In de afzink kwamen Traeen en Mühlberger vrij vlotjes weer aansluiten bij Pellizzari, waarna dit drietal de laatste kilometers indook. Echte aanvallen kwamen er niet, waardoor het verrassend tot een 'gewoon' sprintje met drie kwam. Daarin beschikte Mühlberger over de sterkste kuiten, met een lange spurt.

Uitslag etappe 4 Tour of the Alps 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws