Evenepoel kijkt naar geopereerde schouder na Dauphiné-val, maar beseft ook dat hij daar engel op had zitten Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel kijkt naar geopereerde schouder na Dauphiné-val, maar beseft ook dat hij daar engel op had zitten

Evenepoel kijkt naar geopereerde schouder na Dauphiné-val, maar beseft ook dat hij daar engel op had zitten

Remco Evenepoel was donderdag één van de slachtoffers bij de grote valpartij in het Critérium du Dauphiné. De Belg van Soudal Quick-Step lag er net zoals 70 procent van het peloton bij in de vijfde rit, bleef even achter op het asfalt, maar reed uiteindelijk alsnog met de rest van de groep naar de meet.

'Over het algemeen is het oké: een kras aan de rechterkant en ook een kras op mijn hoofd, maar helm heeft me gered', zei Evenepoel over zijn medische toestand. Diens ploeggenoten leken er ook goed vanaf te komen, wat niet het geval was bij Visma | Lease a Bike: zij zagen Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk uitvallen. 'Er zijn jongens die zich in een slechtere situatie bevinden en ik wens iedereen een goed herstel'., besefte ook Evenepoel.

'Nu draait het allemaal om de volgende rit, dus we concentreren ons niet te veel op wat er is gebeurd', zet Evenepoel de knop alvast om. De Belg keerde in het Critérium du Dauphiné juist terug na zijn betrokkenheid bij een grote val in de Ronde van het Baskenland. 'Mijn schouder bloedt en we zullen moeten afwachten wat de dokters zullen zeggen, als de plaat in orde is. We zullen het morgen zien, maar er zit niets anders op dan doorgaan', aldus de kopman van Soudal Quick-Step.

Evenepoel zoekt naar oorzaak grote val: 'Beetje pech'

Wat gebeurde er dan precies in zijn optiek? 'Iedereen vocht voor positie, want dit was het laatste lastige punt van het parcours. Een paar jongens begonnen vlak voor mij te glijden. Ik was dicht bij om het te halen, maar een fiets ging onder mij door en ik ging over de kop toen die in mijn wiel terechtkwam.'

'Het was een beetje pech. De renners vooraan begonnen te glijden, wat vreemd was omdat het geen echte bocht was. Maar het was wel erg glad. Ik hoop dat iedereen goed herstelt', herhaalde Evenepoel zijn wens.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news