Evenepoel kijkt uit naar 'D-day' in Ronde van Noorwegen, Teunissen wint bijna na laatste Tourzege Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel kijkt uit naar 'D-day' in Ronde van Noorwegen, Teunissen wint bijna na laatste Tourzege

Evenepoel kijkt uit naar 'D-day' in Ronde van Noorwegen, Teunissen wint bijna na laatste Tourzege

In de Ronde van Noorwegen stond woensdag een verraderlijk ritje op het programma, waarin de renners een enorme klim moesten overleven. Het verschil werd echter pas na de klim gemaakt, toen er door INEOS Grenadiers waaiers werden getrokken en er een uitgedunde groep overbleef die mocht strijden voor de ritzege. In die groep zaten onder anderen Remco Evenepoel, Mike Teunissen en Ethan Hayter vertegenwoordigd. Wat zeiden zij na afloop van de etappe?

Te beginnen met de laatste renner van INEOS Grenadiers. Hayter wist de tweede etappe op zijn naam te schrijven, door in de sprint Teunissen nipt voor te blijven. Hij was blij dat hij het werk voor de ploeg kon afmaken. 'We dachten dat het een mooi moment was om te gaan, zeker na de klim. Het was een kleine groep op het eind en we pakten ook goede tijd voor het klassement. Het is geweldig, we blijven wedstrijden winnen. Ik denk dat morgen te zwaar gaat zijn, maar we gaan het proberen.'

Evenepoel vindt het niet erg dat hij zijn leidende positie verloor

Donderdag sluit men de zeer lastige derde etappe af op de Stavsro (12 kilometer aan 8,2 procent), waar Evenepoel wel eens een goede slag kan slaan in het algemeen klassement. In dat klassement verloor hij na de tweede etappe zijn leidende positie aan Tobias Halland Johannessen, die dankzij wat bonificatieseconden over de Belg heen ging in het algemeen klassement. 'Hij wordt sowieso iemand om rekening mee te houden, maar het voordeel voor mij is dat het nu aan hen is om de boel te controleren. Zo kunnen wij onze krachten sparen voor later in de wedstrijd. Morgen is het D-day, hé', zo laat Evenepoel weten tegenover Het Nieuwsblad.

Evenepoel trok in de finale van de tweede etappe de spurt aan voor Asgreen, maar die kwam er uiteindelijk niet aan te pas en eindigde op een zesde plaats. 'We weten dat Kasper na een lastige etappe één van de snelsten is. Hij zette goed aan, maar hij geraakte een beetje ingesloten omdat Mike Teunissen tegelijk zijn spurt inzette. Laten we het erop houden dat met Ethan Hayter de sterkste renner, met de sterkste ploeg rondom hem, de etappe gewonnen heeft. Ze verdienden die ritzege', zo besluit Evenepoel.

Teunissen was onderdeel van nieuw plan: 'We wilden sprinten met David'

Teunissen kwam een stuk dichterbij de dagzege dan Asgreen, maar kon niet voorkomen dat Hayter het goede werk van zijn ploeg uiteindelijk kon afronden. 'We wilden vandaag eigenlijk sprinten met David (Dekker, red.). Omdat de groep zo uitgedund was en David niet meer in onze groep zat, hebben we een nieuw plan gemaakt en besloten we voor mijn kans te gaan. We konden met vier man de klim overleven, wat goed was. Daarna trokken INEOS en Israël het nog op de kant, dus het was continu scherp zijn' zo laat hij weten op de ploegsite.

Teunissen vervolgt zijn verhaal. 'De jongens hebben super werk voor mij geleverd. Toen ik de sprint aanging, voelde ik al wel dat er net te weinig op zat. De aankomst kende ook nog wind tegen en liep een beetje omhoog. Uiteindelijk viel ik wat stil en wist ik dat ze van achteruit zouden komen. Het zat er helaas net niet in, maar er komen nog mooie dagen aan.' Eén van de ploeggenoten van Teunissen was Nathan Van Hooydonck, die de sprint voor Teunissen aantrok. 'Die van INEOS hebben ervoor gereden dus valt op de overwinning van Hayter weinig aan te merken. We wilden echter wel onze kans gaan, want alle echte spurters waren al overboord gegooid.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws