Evenepoel krijgt herstelde helpers Masnada en Van Wilder mee in Ronde van Zwitserland Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel krijgt herstelde helpers Masnada en Van Wilder mee in Ronde van Zwitserland

Evenepoel krijgt herstelde helpers Masnada en Van Wilder mee in Ronde van Zwitserland

Quick Step-Alpha Vinyl trekt met een ijzersterke ploeg naar de Ronde van Zwitserland, een groot doel van Remco Evenepoel. De ploeg van Patrick Lefevere ziet daarnaast enkele sterkhouders terugkeren in de selectie.

Evenepoel trekt na de succesvol verlopen Ronde van Noorwegen als hoofdact van Quick Step naar Zwitserland, waar hem een bergachtig parcours te wachten staat. Gelukkig voor de Belg zijn Fausto Masnada (ziekte van Pfeiffer) en Ilan Van Wilder (kaakbreuk) weer fris genoeg om hem bij te staan op de kritieke momenten bergop.

Wilfried Peeters is blij met de terugkeer van de twee klimmers. 'We zijn zeer tevreden dat we hen weer kunnen opnemen in de ploeg na de gezondheidsproblemen. Ze zorgen voor de nodige support richting onze doelen.'

Peeters: 'Zwitserland één van de zwaarste wedstrijden van het seizoen'

Ook Louis Vervaeke en James Knox moeten aardig meekomen bergop, terwijl Kasper Asgreen en Tim Declercq de twee sterkhouders op het vlakke zullen zijn. 'Met deze gemotiveerde ploeg moeten we voor een etappezege kunnen gaan', verklaart ploegleider Peeters. 'Maar ook het klassement is een doel.'

'De Ronde van Zwitserland is één van de zwaarste wedstrijden van het seizoen, met een sterk deelnemersveld op hoog niveau. We zullen zien wat Remco hier uit kan richten', vervolgt de sportief directeur.

Selectie Ronde van Zwitserland 2022 Quick Step-Alpha Vinyl

Remco Evenepoel
Tim Declercq
Louis Vervaeke
Ilan Van Wilder

Fausto Masnada
James Knox
Kasper Asgreen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws