Arensman speerpunt in DSM-selectie Zwitserland; ploeg gaat op zoek naar ritzeges Wielrennen
Wielrennen

Arensman speerpunt in DSM-selectie Zwitserland; ploeg gaat op zoek naar ritzeges

Arensman speerpunt in DSM-selectie Zwitserland; ploeg gaat op zoek naar ritzeges

Thymen Arensman zal na zijn formidabele Giro d'Italia terugkeren in wedstrijdverband in de Ronde van Zwitserland. De jonge Nederlander is door zijn ploeg Team DSM opgenomen in de selectie voor de zware rittenkoers in het Alpenland.

Arensman is samen met Andreas Leknessund de enige klimmer in de selectie van Team DSM, die verder bestaat uit rouleurs Søren Kragh Andersen, Casper Pedersen, Nikias Arndt, Nico Denz en sprinter Cees Bol. Voor Bol wordt het een lastige ronde; zover wij weten, is er namelijk geen sprintrit opgenomen in de achtdaagse.

Ploegleider Phil West heeft er alvast zin in. 'We kijken ernaar uit om terug te keren in de Ronde van Zwitserland. Naast het mooie parcours ben je hier ook altijd zeker van de mooiste landschappen ter wereld. Zoals altijd brengen we een competitieve ploeg aan de start.'

'We trekken met een sterk team naar de koers, waarin we op alle fronten aanwezig willen zijn. Het doel is om elke dag aanwezig te zijn in de strijd om de ritzeges en het dag per dag te bekijken', vervolgt West. 'We willen elke rit als blok koersen.'

Selectie Team DSM Ronde van Zwitserland 2022

Søren Kragh Andersen
Thymen Arensman
Nikias Arndt
Cees Bol
Nico Denz
Andreas Leknessund
Casper Pedersen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws