Achter de vier kleppers dienen Rodriguez, Ciccone en UAE-knechten zich aan voor gevecht om Tour top vijf Wielrennen
Wielrennen

Achter de vier kleppers dienen Rodriguez, Ciccone en UAE-knechten zich aan voor gevecht om Tour top vijf

Achter de vier kleppers dienen Rodriguez, Ciccone en UAE-knechten zich aan voor gevecht om Tour top vijf

Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar, dan Remco Evenepoel en Primoz Roglic en daarachter een groter gat... Voor de Tour de France werd al gesproken van De Grote Vier en de onderlinge verhoudingen lijken dat nu te bevestigen. Het zet de rest van het peloton ietwat in de schaduw, maar dat is niet fair naar de heren die achter de eerste vier plekken volop strijden voor een top vijf of top tien.

In de elfde etappe van de Tour dienden zich toch wel wat mannen aan die we de rest van de ronde in de gaten moeten gaan houden. Carlos Rodriguez van INEOS Grenadiers stond al bij de besten en maakte die status waar. João Almeida en Adam Yates kenden namens UAE-Team Emirates een prima dag, terwijl Juan Ayuso (op 4.39 minuten) juist veel tijd verloor. Giulio Ciccone (vijfde) en Mikel Landa (negende) toonden daarnaast ook uitstekende benen.

In het geval van de Italiaan van Lidl-Trek was dat een fijne opsteker, na het wegvallen van Mads Pedersen (crash) en knecht Tim Declercq (ziek). 'Mijn gevoel was beter dan in de eerste week. Toen we begrepen dat UAE-Team Emirates de etappe wilde winnen, was het mijn taak om te volgen. De vorm is daar, dus ik ben vol vertrouwen voor de rest van de Tour. Voor mij is het onmogelijk om mannen als Pogacar te volgen, dus moet ik mijn eigen tempo rijden. Ik ben benieuwd wat er in de bergen nog mogelijk is', aldus Ciccone.

Lees verder onder de foto

Achter de vier kleppers dienen Rodriguez, Ciccone en UAE-knechten zich aan voor gevecht om Tour top vijf
Giulio Ciccone

UAE-knechten blij, Rodriguez hoopt op beterschap

Achter de nummer vijf uit de daguitslag werden Almeida en Yates, als luxe-knechten van Pogacar, zes en zeven. Een goede dag, zo vond Almeida. 'We hadden het plan om zo hard mogelijk te rijden op de steilste klim en dat hebben we gedaan. Het was een moeilijke dag, maar de ploeg heeft perfect werk geleverd. We mogen trots zijn, ondanks dat we de rit niet winnen. Ik voelde me niet geweldig, maar was goed genoeg om nog een rol te spelen.'

Landa werd achtste, INEOS-kopman Rodriguez negende. Dat gebeurde allemaal op zo'n minuut en driekwart van de winnaar. Een situatie waar Rodriguez vrede mee heeft. 'Het was een zware dag, waar ik geprobeerd heb om vol te houden. Vingegaard en Pogacar zijn de beste twee, voor de rest was het vechten geblazen. We kunnen allemaal een slechte dag hebben, ik hoop alleen dat ik beter word naarmate de Tour vordert. Hopelijk hoor ik dan weer bij de besten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws