Evenepoel geeft complimenten aan Jumbo-Visma en Roglic: 'Het was mijn beurt om tijd te verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel geeft complimenten aan Jumbo-Visma en Roglic: 'Het was mijn beurt om tijd te verliezen'

Evenepoel geeft complimenten aan Jumbo-Visma en Roglic: 'Het was mijn beurt om tijd te verliezen'

Remco Evenepoel had het in de achtste etappe lastig. De Belg van Soudal-Quick Step moest onder andere Primoz Roglic van Jumbo-Visma en de twee Ineos Grenadiers-renners Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas laten gaan en verloor daardoor secondes in het klassement.

Dat gebeurde allemaal op de laatste beklimming van de dag. Waar Roglic de eerste was die aanviel, leek Evenepoel in eerste instantie nog redelijk te kunnen volgen. Maar niets is minder waar, want waar het tweetal van Ineos Grenadiers nog de oversteek kon maken, moest Evenepoel passen.

'We wisten dat het zwaar zou worden', liet de Vlaming na afloop tegenover de camera van Cycling Pro Net weten. 'Je hoopt natuurlijk nooit op tijdsverlies, maar vandaag was het mijn beurt om tijd te verliezen. Het is wat het is, het leven gaat verder', antwoordde de 23-jarige verstandig.

Evenepoel complimenteert poging Roglic en Jumbo-Visma

'Op dertig kilometer van de streep, op dat klimmetje, begon ik mijn benen te voelen. Het was ook weer een lange dag op de fiets. En vandaag was het zijn beurt om wat te proberen', doelt de wereldkampioen op de aanval van concurrent Roglic. 'Hij is misschien wel de man met het beste vermogen tussen de drie en vijf minuten. En de klim was ongeveer vijf minuten, dus het was een goede kans voor hen. Complimenten voor hun poging, ze deden het goed.'

Tot slot werd Evenepoel gevraagd of hij nog wel in orde is voor de aankomende dagen en weken. 'Het gevoel is oké, maar de benen zijn niet fris meer. We zijn ook aan het einde van de eerste week. Morgen hoop ik weer goede benen te hebben om voor de overwinning te gaan.' Dan volgt een tijdrit waar Evenepoel weer een van de favorieten is voor ritwinst.

In het algemene klassement staat Evenepoel nog altijd tweede op acht seconden van leider Andreas Leknessund.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws