Favorieten etappe 9 Giro d'Italia 2023 | Aerokogel Evenepoel zal weer in de roos willen schieten Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 9 Giro d'Italia 2023 | Aerokogel Evenepoel zal weer in de roos willen schieten

Favorieten etappe 9 Giro d'Italia 2023 | Aerokogel Evenepoel zal weer in de roos willen schieten

De eerste week Giro d'Italia 2023 is bijna ten einde en daarmee beginnen we op dezelfde manier als hoe we geëindigd zijn: met een tijdrit. In de Leiderstrui licht in dit artikel hoe de vork voor deze 35 kilometer lange onderneming in de steel zit.

Parcours etappe 9 Giro d'Italia 2023

Favorieten etappe 9 Giro d'Italia 2023 | Aerokogel Evenepoel zal weer in de roos willen schieten

De start van de tijdrit is in Savignano sul Robicone, van waaruit we richting de kust trekken. De echte Adriatische zee gaan we echter niet van dichtbij zien, daar we na dertien kilometer weer de hoofdweg richting het binnenland induiken. In dat eerste gedeelte zitten enkele bochten, maar dit is voor een tijdrit van 35 kilometer allemaal niet al te bijzonder.

Deel twee is het stuk waar de sterkere mannen de versnelling op de grote plaat kunnen leggen, daar er in dat gedeelte amper bochten zitten. Bij het bereiken van finishplaats Cesena hebben we nog een laatste tussenpunt, om vanuit dat punt nog zes kilometer door te fietsen naar de Technogym Village in Cesena, waar de finishstreep getrokken ligt. De laatste bocht is op 1,9 kilometer van de finish.

Favorieten etappe 9 Giro d'Italia 2023 | Aerokogel Evenepoel zal weer in de roos willen schieten

Tijden
Start: 13.10 uur (eerste renner)
Finish: ongeveer 17.09 uur (laatste renner)

Weer etappe 9 Giro d'Italia 2023

Regen is tot nu toe een flinke factor in deze editie van de Giro d'Italia en dat zal in deze chrono niet anders zijn. In aankomstplaats Cesena wordt de hele dag regen verwacht, terwijl de wind vanuit het land komt en dus eigenlijk de hele tijdrit (schuin) in het nadeel zal blazen. Dit alles bij temperaturen van 19 graden Celsius.

Favorieten etappe 9 Giro d'Italia 2023

Het is de tweede tijdrit van deze Giro en dat houdt in dat we perfect vergelijkingsmateriaal hebben, al is er in de tijdspanne tussen de twee chrono's natuurlijk ook nog het nodige gebeurd. Op basis van dag één in Fossasecia kunnen we echter maar één iemand naar voren schuiven als topfavoriet: aerokogel Remco Evenepoel hield die dag huis en zal zat zondag opnieuw willen doen, waarbij hij na het wegvallen van Filippo Ganna dé te kloppen man is.

De klassementsmannen toonden in Ortona, de aankomstplaats van de eerste rit, eveneens dat zij prima op punt zijn in de tijdritten. Joao Almeida (derde), Tao Geoghegan Hart (vierde), Primoz Roglic (zesde), Jay Vine (zevende), Geraint Thomas (tiende) en Aleksandr Vlasov (elfde) hebben op die manier allen bewezen dat we ze ook zondag weer mogen verwachten.

Favorieten etappe 9 Giro d'Italia 2023 | Aerokogel Evenepoel zal weer in de roos willen schieten

Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) kende wat probleempjes in aanloop naar die eerste rit, die inmiddels achter de rug lijken. Thymen Arensman (INEOS Grenadiers) kwam die dag ook nog niet helemaal uit de verf. En wat met de Soudal-Quick-Step-knechten? Krijgen Mattia Cattaneo, Josef Cerny en Ilan Van Wilder de kans op een mooie ereplaats? Hetzelfde beldt bij Jumbo-Visma voor Rohan Dennis en Edoardo Affini.

Brandon McNulty (UAE-Team Emirates), Bruno Armirail (Groupama-FDJ), Ben Healy, Magnus Cort (allebei EF Education-EasyPost), Will Barta (Movistar), Michael Hepburn en Michael Matthews (Jayco AlUla) dichten we ook kansen toe op een goede eindnotering, terwijl Trek-Segafredo-mannen Bauke Mollema en Mads Pedersen ook wel all out zullen gaan.

Favorieten etappe 9 Giro d'Italia 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step)
Schaduwfavorieten: Stefan Küng (Groupama-FDJ), Primoz Roglic (Jumbo-Visma) en Joao Almeida (UAE-Team Emirates)
Longshots: Brandon McNulty, Jay Vine (allebei UAE-Team Emirates), Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart, Thymen Arensman (alledrie INEOS Grenadiers), Mattia Cattaneo (Soudal Quick-Step) en Lennard Kämna (BORA-hansgrohe)

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news