Evenepoel na vijfde (!) zege in zeven dagen: 'Nu ga ik een beetje herstellen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel na vijfde (!) zege in zeven dagen: 'Nu ga ik een beetje herstellen'

Evenepoel na vijfde (!) zege in zeven dagen: 'Nu ga ik een beetje herstellen'

Remco Evenepoel is on fire, zoveel mogen we wel opmaken na de afgelopen wielerweek. De Belg van Quick Step-Alpha Vinyl domineerde al in de Ronde van Noorwegen en reed dinsdag ook indrukwekkend naar de zege in de Belgische kermiskoers Gullegem Koerse.

De Belg deed na afloop zijn verhaal via de communicatie van zijn team. 'We wisten vrij vroeg in de ontsnapping te belanden. Ik kan niet zeggen dat dat direct het plan was, maar goed: het werkte', lachte Evenepoel. 'Het was een zware wedstrijd met veel tricky bochten en we reden constant vol gas. Ik wist echter nog wat energie te sparen voor de laatste rondes, toen er een kat-en-muisspel gespeeld werd.'

Evenepoel: 'Het is een geweldige week geweest'

'Het tempo werd opgevoerd en ik was onderdeel van een groep van zeven die wegreed met nog vier rondes voor de boeg', vervolgde Evenepoel. 'Ik zag dat iedereen op zijn limiet zat, dus net voor de slotronde plaatste ik een alles-of-niets-aanval, die ik af wist te ronden. Ik ben blij met mijn vijfde overwinning in zeven dagen, het is een geweldige week geweest.'

'Nu kijk ik er naar uit om even te herstellen voor mijn volgende wedstrijd', sloot Evenepoel af. Hij zal vanaf 12 juni te zien zijn in de Ronde van Zwitserland, een groot doel van hem dit jaar.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws