Ondanks monsteraanbieding van Trek-Segafredo lijkt Ganna te gaan verlengen bij INEOS Grenadiers Wielrennen
Wielrennen

Ondanks monsteraanbieding van Trek-Segafredo lijkt Ganna te gaan verlengen bij INEOS Grenadiers

Ondanks monsteraanbieding van Trek-Segafredo lijkt Ganna te gaan verlengen bij INEOS Grenadiers

Het contract van Filippo Ganna mag dan nog tot eind 2023 lopen, achter de schermen is er al een strijd gaande om de handtekening van de wereldkampioen tijdrijden voor de jaren daarna. INEOS Grenadiers is echter optimistisch over een verlenging.

Volgens La Gazzetta dello Sport hengelt met name Trek-Segafredo, en in het bijzonder het bedrijf Italiaanse Segafredo, naar de diensten van de posterboy uit Verbania. Volgens de roze sportkrant heeft die ploeg Ganna een vijfjarige aanbieding gedaan voor 2024 tot en met 2028, met een waarde van meer dan twee miljoen per jaar en een garantie als kopman.

Ploegbaas Luca Guercilena (Trek-Segafredo) heeft in het verleden (ook namens Trek) samengewerkt met Fabian Cancellara en hem is er veel aan gelegen om de Italiaanse kopie van de Zwitser binnen te halen. Het zou tot nog grotere betrokkenheid van zijn sponsors moeten leiden, die zich de afgelopen weken al roerden met de contractverlenging van Bauke Mollema en de op handen zijnde overeenkomst met Mads Pedersen.

Ganna lijkt tot na Olympische Spelen bij INEOS te blijven

Een gewaardeerde aanbieding van de Amerikaans-Italiaanse ploeg dus, maar volgens de laatste geruchten neigt Ganna naar een verlenging van zijn verbintenis bij INEOS Grenadiers. Daar koerst de tijdrijder al sinds 2019, en een nieuw contract zou hem daar tot en met na de Olympische Spelen van Parijs moeten houden. We spreken dan over 2025 of 2026.

Ganna zelf houdt zich op dit moment voornamelijk bezig met fietsen. De stoomtrein richt zich op de openingstijdrit van de Tour de France in Kopenhagen, waar hij voor de eerste maal in zijn loopbaan het geel wil bemachtigen. Dit voorjaar won Ganna tijdritten in de Ster van Bessèges, Tour de la Provence en Tirreno-Adriatico, terwijl hij niet kon bevestigen in de Monumenten Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Komende zondag maakt hij zijn rentree in het Critérium du Dauphiné.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws