Lefevere over 'beste klimprestatie van het jaar': '6,5 W/Kg maakt Evenepoel geen Vueltafavoriet' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere over 'beste klimprestatie van het jaar': '6,5 W/Kg maakt Evenepoel geen Vueltafavoriet'

Lefevere over 'beste klimprestatie van het jaar': '6,5 W/Kg maakt Evenepoel geen Vueltafavoriet'

Reed Remco Evenepoel in de derde etappe van de Ronde van Noorwegen de beste klim van het jaar? De 22-jarige Belg denderde de Gaustatoppen op voor ritwinst en volgens enkele cijferfetisjisten trapte hij daar vermogens die nog niemand dit jaar toonde.

Volgens de genoemde cijfers reed Evenepoel aan 6,5 watt per kilogram gemiddeld de slotklim op van rit drie. Patrick Lefevere is er blij mee, maar kan er tegelijkertijd niet veel mee. 'Hij trapte donderdag een half uur lang 6.5 watt per kilo, wat zelfs Tadej Pogacar nog niet zou gedaan hebben dit jaar. Remco zelf spreekt ook over zijn beste waarden ooit. Voor renners zijn die data een houvast, maar ik word er niet warm van. Welke waarde hebben watts per kilo als je het precieze gewicht niet kent en koerstactiek, windrichting of het voorafgaande parcours niet in rekening brengt? Ik hecht er weinig belang aan. Beter doen dan Tadej Pogacar is hem kloppen in de koers. 6.5 watt per kilo maakt Evenepoel niet ineens een favoriet voor de Vuelta', zo schrijft de ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl in Het Nieuwsblad.

Lefevere ziet mentaal 'stabiele' Evenepoel

Toch ziet ook Lefevere dat Evenepoel op een ontzettend hoog niveau rondrijdt, fysiek én mentaal. 'Zoals ik Remco nu zie rondrijden in de Tour of Norway: onherkenbaar. In niks lijkt hij nog op de renner van één jaar geleden. Iedereen heeft het al uitgebreid gehad over zijn toegenomen explosiviteit – zoals hij die nu opnieuw toonde in de eerste etappe. Maar ik vind ook de mentale metamorfose opvallend. Remco rijdt veel stabieler, veel meer zen. In de slotklim naar Gaustasoppen bleven Luke Plapp en Jay Vine donderdag voortdurend in zijn wiel hangen, zonder over te nemen. In het verleden had dat Remco geïrriteerd en nu ongetwijfeld nog altijd. Maar ik zie hem niet meer gesticuleren op de fiets. Hij rijdt ze gewoon uit het wiel, het best mogelijke antwoord.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws