Evenepoel niet te spreken over 'onaanvaardbare' slotkilometer in Argentinië: 'Ik reed bijna op een vrouw' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel niet te spreken over 'onaanvaardbare' slotkilometer in Argentinië: 'Ik reed bijna op een vrouw'

Evenepoel niet te spreken over 'onaanvaardbare' slotkilometer in Argentinië: 'Ik reed bijna op een vrouw'

Het seizoen is begonnen, weet inmiddels ook Remco Evenepoel. De Belgische wereldkampioen kwam in de eerste etappe van de Vuelta a San Juan met een deel andere renners op de verkeerde weghelft terecht en kon sprinter Fabio Jakobsen zo niet uitspelen in de slotfase.

'De ploeg werkte perfect', vertelde Evenepoel in zijn eerste analyse bij Sporza. 'We deden wat we afgesproken hadden.' Uiteindelijk kwam hij bij het ingaan van de slotkilometer dus toch nog op verkeerd op het parcours terecht, terwijl overstekende supporters de veiligheidssituatie er niet beter op maakten.

'Het was hectisch en gevaarlijk. Ik reed bijna op een vrouw, denk ik. Zoals Michael Morkov zei: het zou niet mogen dat er op 1,2 kilometer van de finish nog zo'n open stuk is waarbij je niet weet waar je moet rijden en waar mensen nog oversteken', klonk het met een verwijzing naar zijn Deense ploegmaat die uiteindelijk tweede werd.

Evenepoel trekt voorzichtige conclusies: 'Het was misschien een onaanvaardbare slotkilometer'

'Het is jammer, want we waren perfect op de afspraak en Fabio kon niet sprinten door miscommunicatie over links of rechts. Het was misschien wel een onaanvaardbare slotkilometer', trekt de Belg zijn voorzichtige conclusies. Jakobsen eindigde uiteindelijk buiten de top vijftig, maar als het goed is liggen er voor de Nederlander nog wel wat kansen in het verschiet.

Evenepoel ging na de door Sam Bennett (BORA-hansgrohe) rit ook nog even naar de wedstrijdjury toe. 'Ik wilde weten of iedereen dezelfde tijd zou krijgen, want het was een rare situatie. Ik was niet in paniek, maar was wel wat geschrokken door de overstekende mensen.'

Als niet-sprinter: moet Evenepoel zich dan wel daar begeven? 'Een lead-out is zonder nadenken, verstand op nul en gas geven. Ik was een beetje van slag en ik wilde vragen of alles oké was. Hier moeten lessen uit worden getrokken', sommeert hij de organisatie van de rittenkoers in Argentinië om er wat aan te doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws