Jakobsen en Evenepoel komen op verkeerde weghelft terecht in San Juan; Sam Bennett wint Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen en Evenepoel komen op verkeerde weghelft terecht in San Juan; Sam Bennett wint

Jakobsen en Evenepoel komen op verkeerde weghelft terecht in San Juan; Sam Bennett wint

De openingsetappe van de Vuelta a San Juan is een prooi geworden voor Sam Bennett. De Ierse spurter van BORA-hansgrohe was de beste na een levensgevaarlijke finale, waarin Fabio Jakobsen en een deel van zijn trein op de verkeerde weghelft terechtkwamen.

Nee, spannend was het niet in Argentinië, waar het parcours bestond uit één weg die gereden werd in tegengestelde richting. Voor de sprintersploegen - talrijk aanwezig - was het dus ook niet al te moeilijk om te controleren, temeer omdat de kopgroep bestond uit een groepje nobele onbekenden van het Zuid-Amerikaanse continent.

Het venijn zat hem in de staart met een plaatselijke ronde in de stad San Juan, waar de Quick Step-trein en nog een heel deel andere renners de mist ingingen bij het ingaan van de slotkilometer. Zodoende moest Michael Mørkøv de honneurs waarnemen namens de Belgische ploeg, maar hij stuitte op een ijzersterke Bennett, die een perfecte lead-out kreeg van Danny van Poppel.

Evenepoel vindt dat organisatie lessen moet trekken uit sprint

Remco Evenepoel ging na afloop nog wel verhaal halen bij de jury, terwijl het op social media commentaar regende. Dinsdag staat er een nieuwe sprintrit op het programma.

'Het was hectisch en gevaarlijk. Ik reed bijna op een vrouw, denk ik', liet Evenepoel na de finish weten aan Sporza. 'Het zou niet mogen dat er op 1,2 kilometer van de finish nog zo'n open stuk is waarbij je niet weet waar je moet rijden en waar mensen nog oversteken.'

'Jammer, want we waren perfect op de afspraak en Fabio (Jakobsen) kon niet sprinten door miscommunicatie over links of rechts. Het was misschien wel een onaanvaardbare slotkilometer', aldus de man die bij de jury wilde weten of hij ook nog tijdsverlies aangesmeerd kreeg. 'Ik wilde vragen of alles oké was. Hier moeten lessen uit worden getrokken.'

Uitslag etappe 1 Vuelta a San Juan 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws