Evenepoel over coronasituatie rond Ayuso: 'Ik zou adviseren om goed na te denken over wat hij doet' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel over coronasituatie rond Ayuso: 'Ik zou adviseren om goed na te denken over wat hij doet'

Evenepoel over coronasituatie rond Ayuso: 'Ik zou adviseren om goed na te denken over wat hij doet'

Hét verhaal voorafgaand aan de dertiende rit van de Vuelta is toch het verhaal rond Juan Ayuso, die ondanks een positieve coronatest toch aan de start verscheen. UAE-Team Emirates vond dit een verantwoord risico, maar andere lieden in het peloton denken daar anders over.

Zo is er leider Remco Evenepoel, die zelf al dagen pleit voor strengere regels. 'Het is niet aan mij om er iets van te zeggen, maar het is fijn voor hem dat hij zich beter voelt', houdt de Belg het in eerste instantie genuanceerd. 'Toch zou ik hem willen adviseren om er goed over na te denken, want het kan zijn dat hij binnen een paar dagen serieus ziek is. Zo is het bij mijn ploegmaat Pieter Serry gegaan en Tim Declercq heeft zelfs serieuzere problemen aan overgehouden.'

José Herrada (Cofidis) moest deze Vuelta verlaten met covid en kon het ook niet laten om een cynisch bericht op Twitter achter te laten, alhoewel dat volgens hem niet direct naar Ayuso gericht is. 'Sommigen verlaten de Vuelta zonder de waardes te kennen, anderen gaan door terwijl ze positief zijn en wachten op hun CT-waarde', klinkt het.

Ayuso: 'Ik heb vernomen dat het risico niet groot is'

De hoofdrolspeler zelf kwam voorafgaand aan de rit ook voor de camera van Eurosport. 'Ik was verrast', doelde Ayuso op het resultaat van zijn test. 'Ik voelde mij dinsdag niet goed in de tijdrit, maar sinds woensdag voelde ik mij weer wat beter. Als ze mij dinsdag hadden verteld dat ik corona had, dan had ik het begrepen. Nu is er echter geen enkel probleem.'

'Ik heb echter toch wel wat twijfels gehad, doordat we moesten wachten op de beslissing. Ik heb vernomen dat het risico niet groot is, doordat mijn CT-waarde laag is', stelt de Spanjaard, die reacties van zijn rivalen begrijpt. 'Dat is nu eenmaal hoe het gaat. Ik zou ook op die manier reageren, maar wel wat afstand houden', lacht hij.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws