Evenepoel over WK-onenigheid met Van Aert: 'Heb contact gehad, er is nooit ruzie geweest' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel over WK-onenigheid met Van Aert: 'Heb contact gehad, er is nooit ruzie geweest'

Evenepoel over WK-onenigheid met Van Aert: 'Heb contact gehad, er is nooit ruzie geweest'

Evenepoel bracht maandag tijdens een online persmoment, met onder meer In de Leiderstrui, naar buiten dat hij dit jaar de Vuelta a España zal rijden. Ook kwam hij nog even terug op de onenigheid die speelde tussen hem en Wout van Aert na het voorbije WK in Leuven.

Van Aert was voor de wegrit van het WK aangewezen als absolute kopman, maar tijdens de koers liep het nodige mis. Zo trok Evenepoel vroeg ten aanval, waardoor hij op het eind van de koers weinig voor zijn kopman meer kon betekenen, die uiteindelijk teleurstellend als elfde finishte. Uitspraken van Evenepoel over de tactiek van de Belgische ploeg in het programma Extra Time Koers zorgden daarna voor de nodige wrevel bij Van Aert.

Volgens Evenepoel is er echter geen sprake van ruzie tussen de twee en hebben ze recent contact gehad. ‘Zonder dat Sven (Vanthourenhout, bondscoach, red.) het wist heb ik ondertussen al contact gehad met Wout. Vlak voor Nieuwjaar heb ik hem een paar berichtjes gestuurd. Ik heb hem wat tijd gegeven want hij zat natuurlijk ook met dat drukke crossprogramma. Er is nooit ruzie geweest tussen ons en we zijn zeker geen vijanden. Na het WK is alles wat opgeblazen, dat is jammer want dat hebben we nooit gewild’, aldus Evenepoel.

Evenepoel en Van Aert gaan met elkaar in gesprek

‘In Extra time is er wat geknipt en geplakt’, vervolgt Evenepoel. ‘De uitspraken zijn achteraf verkeerd opgenomen en het is uit de hand gelopen.’ Evenepoel en Van Aert zullen elkaar nog met regelmaat tegenkomen tijdens WK’s en het komende WK in Australië lijkt gemaakt voor Van Aert, maar ook Evenepoel zou met een aanvallende koers iets kunnen klaarspelen. De onderlinge afstemming zal dan echter beter moeten. ‘Ik heb met Wout afgesproken dat we snel met elkaar zullen afspreken als de buitenlandse stages afgelopen zijn en we samen terug in België zijn. Eventueel zal Sven Vanthourenhout daar ook bij zijn, want hij is ook een belangrijke schakel. We hebben nog geen concrete datum, maar ik ga natuurlijk niet zeggen waar en wanneer. Dat is privé.’

Wilbert van der Velde - (e-mail: w.vandervelde@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws