Evenepoel, Pogacar, Vingegaard én Roglic: dit is het ideale Tour de France 2024-scenario volgens Prudhomme Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel, Pogacar, Vingegaard én Roglic: dit is het ideale Tour de France 2024-scenario volgens Prudhomme

Evenepoel, Pogacar, Vingegaard én Roglic: dit is het ideale Tour de France 2024-scenario volgens Prudhomme

Tourbaas Christian Prudhomme heeft in een uitgebreid interview met Cyclism'Actu zijn wensen uitgesproken over de komende Ronde van Frankrijk. De Fransman hoopt dat de 'grote vier' het heel lang spannend kunnen houden in 's werelds grote wielerwedstrijd.

Met de 'grote vier' bedoelt men Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel, het kwartet topfavorieten voor de komende editie. 'Vingegaard is de dubbele titelhouder en met Pogacar hebben we ook de man die zijn uitdager werd. Roglic wisselde dan weer van ploeg met zijn BORA-hansgrohe transfers en heeft ondanks zijn schoonheidsfoutjes ook nog de ambitie om de Tour te winnen.'

Prudhomme geeft zijn ideale Tourscenario mee, met prominente plek voor Evenepoel

'En dan is er nog Evenepoel, een ongelofelijk gretige renner', vertelt Prudhomme, die eerder ook al zijn respect voor de Belg uitsprak. 'Bij zijn laatste Vuelta dacht ik dat hij na zijn ineenzinking op zou geven, maar vanaf dat moment toonde hij juist dat hij over een buitengewone mentaliteit beschikt. Uiteraard droom ik er dus van dat hij mee zal doen om de eindoverwinning in de Tour.'

'Hij zou zich in de eerste tien dagen op zijn gemak moeten voelen in de komende Tour en ik droom van een alliantie tussen hem en Pogacar richting Le Lioran', kijkt Prudhomme alvast vooruit naar de elfde etappe. 'In het tweede deel van de Tour zal het vermoedelijk meer voor Vingegaard zijn. Ik zag zijn glimlach tijdens de Tourpresentatie met daarin de Col de la Bonette', doelt hij op de hoogte (2802 meter) van die klim.

Prudhomme beschrijft dat als zijn 'ideale scenario' voor de komende Tour. 'Een beperkt tijdsverschil voorafgaand aan de laatste tijdrit zou natuurlijk ideaal voor een adembenemend gevecht zijn. Vingegaard die aanvalt, Pogacar die tijd toe moet geven, Evenepoel die alles en iedereen omver blaast, Roglic in wie we niet meer geloven, maar die plots verrast... maar belangrijker nog wil ik geen ongelukken zien en veel glimlachende mensen langs de kant', aldus de directeur van de Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws