Ook etappe vijf in Ronde van Oman aangepast vanwege het weer: finish op Green Mountain blijft wel staan Wielrennen
Wielrennen

Ook etappe vijf in Ronde van Oman aangepast vanwege het weer: finish op Green Mountain blijft wel staan

Ook etappe vijf in Ronde van Oman aangepast vanwege het weer: finish op Green Mountain blijft wel staan

Opnieuw spelen de weersomstandigheden een rol in de Ronde van Oman. Dat was maandag al het geval toen een deel van de derde etappe werd aangepast. Later werd ook al in rit vier geknipt. Nu is door de organisatie ook aangekondigd dat rit vijf aanpassingen kent. De finish op Green Mountain blijft wel staan.

Voor de derde dag op rij benoemt de organisatie die 'exceptionele weersomstandigheden' in het normaal gesproken droge en zonnige Midden-Oosten. De route is nu veiliger gemaakt, om de gezondheid van de renners en de betrokkenen te waarborgen.

Een schrale troost is dat er nu niet een aankomst bergop wordt geschrapt. De finish is nog steeds op Green Mountain, de klim die ieder jaar weer de scherprechter is in Oman. De etappe is een dikke vijfenzeventig kilometer korter dan oorspronkelijk en behelst nu nog 72 kilometer. Gestart wordt nu om 10.00 uur lokale tijd, een kleine twee uur later is de verwachte finish. Dat betekent dat wielerfans uit Nederland iets voor 9.00 uur moeten inschakelen om de finish te zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws